Samen geven we kinderen en gezinnen een toekomst

 • Samen maken we kwetsbare gezinnen weer sterker
 • Samen zorgen we ervoor dat kinderen in een veilige omgeving opgroeien tot zelfstandige volwassenen
 • Samen kunnen we de armoede spiraal doorbreken

Wil jij doneren aan een specifiek land? Selecteer dan hier het land. Kies de optie ‘WereldOuders algemeen’ als je geen specifiek land wilt steunen.

Jouw bijdrage helpt!

 • Voor € 5 geven we een kind een persoonlijke handpop die we gebruiken in traumatherapie.
 • Voor € 10 geven we een setje schoolspullen aan een kind.
 • Voor € 25 geef je een ernstig ondervoed kind een week lang een levensreddende behandeling en voedingssupplementen.
 • Voor € 50 geven we een gezin een basisvoedselpakket voor een maand.
 • Voor € 75 kunnen we een kind in een kwetsbare situatie onderdak geven in ons tijdelijke opvanghuis, totdat we een structurele oplossing hebben gevonden.

Doneren gaat gemakkelijk via iDeal

Je kunt ook jouw donatie overmaken naar  NL60INGB0000001171

   

 

DONEER AAN WERELDOUDERS

Hoe kun je nog meer helpen?

foto_frank_uitsnede
WERELDOUDERS GEEFT KWETSBARE KINDEREN HUN KANSEN TERUG, ZODAT ZIJ OOK KUNNEN DROMEN VAN EEN GOEDE TOEKOMST. DAAR ZET IK ME GRAAG VOOR IN!
— Frank Evenblij, Ambassadeur WereldOuders
frits
Als vader doe ik er alles aan de toekomstdromen van mijn dochters te ondersteunen. Als ambassadeur van WereldOuders doe ik dat ook met liefde voor kinderen in Latijns-Amerika.
— Frits Sissing, Ambassadeur WereldOuders

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Waarom bestaat stichting WereldOuders?

  In Latijns-Amerika is het toekomstperspectief van veel kinderen een leven in armoede. WereldOuders wil deze armoedespiraal van miljoenen kinderen doorbreken en zet zich in om de situatie van kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika op de lange termijn te verbeteren door fondsen te werven. Dankzij donaties kan WereldOuders kinderen, hun families én de gemeenschap een veilig en stabiel thuis, onderwijs, medische verzorging en persoonlijke ontwikkeling bieden en geeft WereldOuders kinderen, een kans om aan de armoede te ontsnappen.

 • Heeft WereldOuders de CBF-erkenning? Wat houdt deze erkenning precies in?

  Ja, WereldOuders heeft al sinds 2005 het CBF-keurmerk voor verantwoorde fondsenwerving en -besteding. Sinds 2016 is het CBF-Keurmerk verandert in een CBF-erkenning. Het logo CBF-Erkend Goed Doel laat zien dat deze organisatie zich houdt aan de regels die gelden voor erkenning door het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Erkende goede doelen weten wat ze willen bereiken, hebben hun organisatie op orde en vertellen daar open en begrijpelijk over. Eens in de drie jaar toetst het CBF erkende goede doelen opnieuw.

 • Gaat al het geld dat ik doneer rechtstreeks naar de kinderen?

  Nee, helaas lukt het niet om 100% van de donaties aan de kinderen te besteden. Om fondsen te werven voor de programma’s maken wij organisatorische kosten. WereldOuders is in het bezit van de CBF-erkenning, wat o.a. inhoudt dat wij niet meer dan 25% van al onze donaties aan (organisatie) kosten mogen besteden. In ons jaarverslag staat een uitgebreid verslag van de door ons gemaakte kosten. Wij streven ernaar ieder jaar de kosten weer verder terug te dringen. Wij maken ieder jaar rechtstreeks, zonder tussenkomst van partnerorganisatie NPH, een vaste bijdrage over naar de programma’s waarvan de dagelijkse basiszorg voor de kinderen gefinancierd wordt.

  Bekijk ons jaarverslag

   

 • Op welk moment van de maand incasseert WereldOuders en wat gebeurt er als het incasseren niet is gelukt?

  Je donatie wordt op of rond de 28e dag van de maand automatisch van je rekening afgeschreven. Indien het ons niet lukt om het afgesproken bedrag te incasseren via je bank, dan proberen wij het een maand later nog een keer.

 • Ik wil mijn machtiging stopzetten. Hoe doe ik dat?

  Dit kan je doen door telefonisch contact op te nemen met WereldOuders via 035 62 64 578. Als je je adres en postcode doorgeeft dan zorgen wij ervoor dat de machtiging direct stopgezet wordt.

 • Ik wil minder of geen (digitale) post ontvangen van WereldOuders. Hoe kan ik dit veranderen?

  Je kunt je wensen en voorkeuren altijd doorgeven en/of aanpassen door te bellen naar 035 62 64 578 of te mailen naar info@wereldouders.nl.

 • Wat zijn de eisen voor vrijwilligerswerk?

  De algemene eisen om als vrijwilliger voor WereldOuders aan de slag te gaan zijn:

  • Beschikken over een afgeronde, relevante opleiding
  • Beschikbaarheid van minimaal een jaar
  • Leeftijd van minimaal 21 jaar
  • Dat je Spaans spreekt (Frans voor Haïti) of de intentie hebt om dit te leren voor vertrek

  Meer over vrijwilligerswerk voor WereldOuders

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan contact met ons op!