WORD VRIJWILLIGER

WereldOuders is altijd op zoek naar young professionals die zich een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden in Latijns-Amerika. Onze programma’s worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH.

Binnen de programma’s wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende zorg zoals psychologische hulp, creatieve therapie, tandartsbehandelingen, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en om les te geven (o.a. Engels, muziek, gym). Ook hebben we altijd vacatures voor functies waarin je de lokale staf ondersteunt in een administratieve functie.

Veelgestelde vragen
Margreet Gehrels - Vrijwilligers Buitenland

HEB JE NOG EEN VRAAG?
IK HELP JE GRAAG VERDER!

Margreet Gehrels

035-62 64 578 margreet@wereldouders.nl

Voorwaarden

Omdat onze kinderen gebaat zijn bij stabiliteit en zekerheid, worden vrijwilligers in principe voor minimaal een jaar aangenomen. Je ontwikkelt in die tijd een hechte band met de kinderen. Daarnaast doe je veel ervaring op: je leert veel verschillende mensen kennen en natuurlijk raak je thuis in het land waar je een jaar lang woont.

De voorwaarden om als vrijwilliger te worden uitgezonden zijn:

  • Een afgeronde relevante opleiding
  • Beschikbaarheid van minimaal een jaar (een kortere periode is onder voorwaarden mogelijk)
  • Leeftijd van minimaal 21 jaar
  • Dat je Spaans spreekt (Frans voor Haïti) of de intentie hebt om dit te leren voor vertrek.
  • Je houdt van kinderen
Bekijk de voorwaarden

Ervaringen van andere vrijwilligers

Al vele jaren vertrekken young professionals voor WereldOuders naar het veld om zich voor minimaal een jaar in te zetten als vrijwilliger in hun eigen vakgebied. Een geweldige ervaring, met ups en downs. Onze vrijwilligers vertellen graag over hun ervaringen.

Lees hier over hun ervaringen

Vacatures Buitenland

Ben jij enthousiast om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor WereldOuders? Bekijk dan ons aanbod aan vacatures. Of bekijk de vacatures op de internationale website van NPH.

Zit er niet direct iets bij binnen jouw vakgebied? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk alle vacatures

Sollicitatieprocedure

Om in aanmerking te komen voor de door jou gewilde functie volg je de sollicitatieprocedure die o.a. bestaat uit het invullen van een online sollicitatieformulier, een kennismakingsgesprek en het aanleveren van een verklaring omtrent gedrag.

Bekijk de volledige procedure

Better Care Network

WereldOuders is onderdeel van Better Care Network Netherlands (BCNN). Better Care Network bestaat sinds 2007 en is een netwerk van organisaties die hulp bieden aan kinderen zonder adequate ouderlijke zorg in ontwikkelingslanden. Hiervan zijn ook organisaties als SOS Kinderdorpen, Defence for Children, Kerk in Actie en Wilde Ganzen lid. Het doel van dit netwerk is om via samenwerking de hulp aan kinderen te verbeteren. Daarnaast voert BCNN de campagne Campagne WeesWijs’ tegen stages en kortdurend niet-professioneel vrijwilligerswerk in weeshuizen, waar WereldOuders ook volledig achter staat.

Het VN Verdrag voor de Rechten van het Kind (1989) en de Richtlijnen voor Alternatieve Zorg voor Kinderen (2009)  zijn richtinggevend voor het werk van het Better Care Network Netherlands.

WereldOuders wil de drempel voor vrijwilligers zo laag mogelijk houden en biedt je daarom het volgende aan:

  • Je bent ons geen kosten verschuldigd;
  • Je kunt gratis wonen in het vrijwilligershuis samen met de andere vrijwilligers;
  • Al je maaltijden krijg je gratis;
  • WereldOuders betaalt een jaar lang je ziektekosten-, aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering;
  • Je ontvangt maandelijks een onkostenvergoeding van 100 USD, als je je voor een jaar committeert.
Wil jij ook vrijwilliger worden?
heart-shape
foto_frank_uitsnede
WERELDOUDERS GEEFT KWETSBARE KINDEREN HUN KANSEN TERUG, ZODAT ZIJ OOK KUNNEN DROMEN VAN EEN GOEDE TOEKOMST. DAAR ZET IK ME GRAAG VOOR IN!
— Frank Evenblij, Ambassadeur WereldOuders
frits
Als vader doe ik er alles aan de toekomstdromen van mijn dochters te ondersteunen. Als ambassadeur van WereldOuders doe ik dat ook met liefde voor kinderen in Latijns-Amerika.
— Frits Sissing, Ambassadeur WereldOuders