EEN FONDS OP NAAM BIJ LEVEN OF TESTAMENT

Een Fonds op Naam is een bijzondere manier van vastleggen van uw schenking, legaat of erfstelling. U bepaalt zelf de naam van het fonds. Dit kan een (familie)naam zijn, maar u kunt het fonds ook op naam zetten ter nagedachtenis aan iemand. U kunt op deze manier een familienaam in stand houden of een dierbare eren. Ook bepaalt u de doelbesteding van het geld in het fonds. Hierdoor is het een eerbetoon en schenkingsvorm ineen.

Iedereen kan een Fonds op Naam oprichten. Dat kan al bij leven, maar ook door middel van een opgesteld testament. Hierin kan bijvoorbeeld komen te staan dat u de nalatenschap toegevoegd wilt zien aan een, nog bij leven opgericht, Fonds op Naam.
Een Fonds op Naam instellen kan vanaf een bedrag van € 50.000 over een periode van vijf jaar.

Belastingvoordeel
Bij leven kun je een aanzienlijk bedrag geven aan WereldOuders, waarbij je de besteding spreidt over minimaal 5 jaar. Zo kun je er fiscaal van profiteren. Ook na jouw dood gaan de afspraken, die zijn gemaakt over de besteding van jouw fonds, gewoon door. Je hebt daarmee het heft in eigen hand wat er met (een deel van) jouw vermogen gebeurt.

Heb je vragen over een Fonds op Naam aan WereldOuders, wil je graag persoonlijk advies of jouw wensen bespreken? We staan je graag te woord. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Rolf Sanchez ambassadeur WereldOuders
Mijn droom is strijden voor gelijke kansen voor alle kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika!
-Rolf Sanchez, Ambassadeur WereldOuders