Periodieke schenkingen

Periodieke schenkingen zijn – onafhankelijk van het bedrag – aan ons aftrekbaar van uw aangifte inkomstenbelasting. Sinds januari 2014 is het niet meer verplicht om de periodieke schenking vast te leggen in een notariële akte (en zijn er dus geen notariskosten meer). Er zijn twee manieren waarop je jouw periodieke schenking kunt vastleggen:

Je kunt gebruik maken van een zogeheten ‘onderhandse overeenkomst’. Het formulier voor deze overeenkomst is gratis op te vragen (of te downloaden) bij de Belastingdienst. Je kunt ook gebruik maken van ons formulier Overeenkomst Periodieke Gift in Geld.  Deze is gebaseerd op de onderhandse overeenkomst van de Belastingdienst maar geeft de mogelijkheid om uw wijze van betalen te specificeren en vermeldt reeds onze gegevens. Met beide “onderhandse overeenkomsten” heb je recht op belastingaftrek. Afhankelijk van de belastingschijf waarin je valt, kan de belastingaftrek oplopen tot 52%. De hoogte van de teruggave is afhankelijk van jouw inkomen.

Voor meer informatie over de fiscale details adviseren wij om contact op te nemen met de Belastingdienst via de Belasting Telefoon: 0800-0543.

Download Overeenkomst Periodieke Gift in geld

 

Margret van Gaalen - relatiemanager Fondsen en stichtingen

HEB JE NOG EEN VRAAG?
IK HELP JE GRAAG VERDER!

Margret van Gaalen

035-62 64 578 margret@wereldouders.nl