Mexico15

Help WereldOuders


U kunt WereldOuders op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld door zelf wereldouder te worden en een kind in Latijns-Amerika te helpen aan een betere toekomst.

Andere mogelijkheden zijn om een specifiek project te sponsoren of een bedrag te doneren of zelf een actie op te zetten voor WereldOuders.  

We kunnen u ook wegwijs maken als u een schenking doet of nadenkt over uw nalatenschap. Wie de ambitie heeft om fysiek een rol te spelen in de levens van de kinderen in onze huizen, kan helpen door vrijwilliger te worden. Hieronder vindt u informatie over alle mogelijkheden. Uw hulp is hard nodig.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Actuele informatie over WereldOuders en onze projecten in Latijns-Amerika.

Sponsor een kind

 

Als u wereldouder (sponsorouder) wordt, draagt u bij aan een belangrijk deel van de zorg, opvoeding en scholing van een kind.Daarnaast krijgt u de kans een persoonlijke band op te bouwen door elkaar brieven, kaarten en foto's te sturen. U bent wereldouder voor €25 per maand.

 

Doneer voor een project

 

Helpt u mee door een concreet project te sponsoren? WereldOuders investeert in ieder land in projecten die het leven van de kinderen en ook de gemeenschap verbeteren. Kies uit een educatieve, landbouw- of medische projecten voor een van de familiehuizen in Latijns-Amerika.

 

Kom in actie

 

Samen met klasgenoten, teamleden of buren aan de slag voor WereldOuders schept een band! Zamel lege flessen in, verkoop koekjes of organiseer bijvoorbeeld een leuke sponsorloop of benefietavond.

Alle acties, klein of groot, zijn belangrijk voor WereldOuders. Wij denken graag mee over de actie en hebben genoeg ideeën om jouw actie succesvol te laten verlopen. Zo kun je je eigen online actiepagina aanmaken of een actiepakket aanvragen.

 

Schenken of nalaten

 

Goed doen, nu en later.  Als dit u beweegt, dan is schenken of nalaten aan WereldOuders misschien iets voor u. Deze manier van geven heeft ook fiscale voordelen, aangezien WereldOuders een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is.

Hieronder vindt u informatie over het schenken middels een zogeheten onderhandse actie en over het opnemen van WereldOuders in uw nalatenschap.

 

Vermogensfondsen

 

Vermogensfondsen kunnen bij veel projecten echt het verschil maken. Dankzij de vermogensfondsen is het mogelijk om uitbreidingen van de familiehuizen te realiseren, specifieke educatieve programma’s mogelijk te maken, duurzaam te investeren of innovatieve programma’s te steunen die de kinderen en jongeren in de huizen meer mogelijkheden bieden zichzelf te ontwikkelen.

 

Partnership bedrijven

 

WereldOuders streeft naar een uniek partnership met ieder bedrijf afzonderlijk, waarmee we écht een verschil maken. Samen met u ontwikkelen we een op maat gemaakt partnership gebaseerd op een gemeenschappelijk gedachtegoed. Wij geven inhoud aan de sociale pijler van uw merk en betrekken uw personeel en relaties bij de partnership. Bovendien bieden wij u ook de unieke mogelijkheid om onze projecten te bezoeken. Zo kunt u met eigen ogen zien en ervaren hoe u met uw bedrijf het verschil maakt.

 

Vrijwilliger worden

 

Heb je een relevante opleiding (zie voorwaarden) gedaan? Spreek je Spaans (of ben je bereid dit voor vertrek te leren). En ben je minimaal een jaar beschikbaar? Dan biedt WereldOuders je de mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen in een van onze negen familiehuizen in Latijns-Amerika. Een onvergetelijke ervaring!

 

Celebration Box

 

Ter ere van het 25-jarig jubileum heeft WereldOuders in samenwerking met Identity Games een Celebration Box ontwikkeld. Een feestelijke box vol slingers, ballonnen en spelletjes, die garant staat voor uren speelplezier voor de kinderen in onze familiehuizen. In november zijn de eerste drie celebration boxen uitgereikt; in Honduras, Nicaragua en in de Dominicaanse Republiek. Voor €750,- doneert u een celebration box aan de kinderen in onze familiehuizen. Neem contact op met Urita Mual via 035 62 64 578.

 

Angels of Light Gala 2016

 

Op zaterdag 7 november 2017 vindt de 6e editie van het Angels of Light Gala plaats. Het enige charity gala van Nederland bestemd voor volwassenen én kinderen. Dit zorgt voor een zeer bijzondere sfeer waarbij netwerken op een unieke manier tot stand komt. Spetterende acts, een fantastisch diner en een veiling van ‘one of a kind’ belevenissen wisselen elkaar af tijdens dit sprookjesachtige familiegala.

 

Nicaragua Volcano Challenge

 

De Nicaragua Volcano Challenge is een unieke 'once in a lifetime' experience. Fiets 400 kilometer door de binnenlanden van Nicaragua en zie met eigen ogen waar je het voor doet tijdens deze sponsortocht voor WereldOuders.