Magazine | WereldOuders

Magazine

Het WereldOuders Magazine is een online magazine waarin aandacht wordt besteed aan de landen in Latijns-Amerika waarin we actief zijn, onze programma's en onze kinderen. Elk nummer bevat reportages, interviews, achtergrondverhalen en nieuws uit onze programma's in Latijns-Amerika.

Hieronder zijn alle online magazines en daarnaast alle oude magzines die wij in het verleden per post verstuurden, te lezen. Klik op de link onder het online magazine om naar dit magzine te gaan of klik op de downloadbutton om een oud magzine te downloaden en te lezen. Veel leesplezier!

Klik hiernaast op 'Meld je aan voor de nieuwsbrief' om ons online magazine te via de mail te ontvangen. Ontvang je onze digitale nieuwsbrief al? Dan hoef je niks te doen en ontvang je automatisch ook ons online magazine!

Online magazine 04

Online WereldOuders Magazine 04

In de eerste editie van 2021 praten we je bij over de huidige situatie in Latijns-Amerika, lees je het bijzondere verhaal van Jon uit Guatemala, vragen we je hulp om dromen van kinderen waar te maken, lees je meer over de ambulance die wij kochten voor ons kinderziekenhuis in Haiti én over mooie, nieuwe samenwerkingen.
  

Online magazine 03

Online WereldOuders magazine 3

De december editie van ons online magazine staat in het teken van Kerst. Directeur Pauline Lemberger blikt uitgebreid terug op een bijzonder jaar en vertelt wat er in 2020 wél mogelijk was. Verder het verhaal van negentienjarige Belen uit Guatemala, een interview met Tom Kuiper over zijn jaren als directeur van het progamma in Bolivia, een interview met ambassadeur Rolf Sanchez en zijn familie en we vragen een donatie voor Kerstvoedselpakketten voor kwetsbare kinderen en gezinnen in Latijns-Amerika.
  

Online magazine 02

Online WereldOuders magazine 2

In editie twee van ons online magazine geven we een update over de situatie in Latijns-Amerika op dit moment, vertellen we je meer over een radicaal andere aanpak in Bolivia, lees je een interview met powervrouw Joke Branceart en vragen we hulp voor een nieuwe ambulance voor ons kinderziekenhuis in Haïti.
  

Online magazine 01

Online WereldOuders magazine 1

In de eerste editie van ons online magazine, genaamd Dossier Corona, lees je meer over de zware opgave waarvoor Latijns-Amerika staat als epicentrum van de corona pandemie, over de problematiek in de landen waarin we actief zijn en hoe het op dit moment gaat in onze programma’s.
  

Magazine 09

De negende editie van ons magazine staat in het teken van Haïti. In deze editie luidt WereldOuders de noodklok over de situatie in het land, bedanken we de ambassadeurs voor hun inzet het afgelopen jaar, staat een artikel over een Nederlandse uitvaartondernemer die zich inzet voor Haïtiaanse kinderen en vragen we je hulp voor het St. Damien Kinderziekenhuis. Verder blikken we terug op het WereldOuders Gala en de Mountainbike Ride.

Magazine 08

Editie acht staat in het teken van onderwijs. In deze editie een artikel over het belang van onderwijs en een column van onze ambassadeur Jeroen van der Boom. Daarnaast een verhaal over de bijzondere projectreis die onze directeur Pauline Lemberger maakte samen met partner en kinderen en samen met Fried-Jan van den Eerenbeemt, zijn partner en kinderen. Verder een vrijwillger aan het woord over haar tijd bij een van onze projecten, een artikel over de actualiteit in Bolivia en nieuws over verschillende events!

Magazine 07

Editie zeven staat in het teken van landbouw. Het zelf verbouwen van groente en fruit en het houden van eigen vee zijn van onschatbare waarde voor onze programma's. Daarnaast in deze editie een column van onze ambassadeur Evelien de Bruijn. Zij vetelt hierin over haar deelname aan de Volcano Challenge (tegenwoordig WereldOuders Challenge). Verder een artikel over Yendy en zijn drie broers uit ons programma in de Dominicaanse Republiek. Zij werken op een Internationaal cruiseschip. Ook komt ons project 'Leren op de boerderij' aan bod!

Magazine 06

De zesde editie van ons WereldOuders magazine staat in het teken van verschillende officiële programma’s voor jeugd- en leiderschapsontwikkeling. In het hoofdartikel deelt Jesus Rodriguez; een jongen uit het programma in Bolivia, zijn ervaringen over een jeugdontwikkelingsconferentie in El Salvador. Daarnaast starten we vanaf dit nummer met een reeks columns waarin we onze ambassadeurs presenteren. Frits Sissing bijt het spits af. Verder lees je in dit nummer een artikel over de 'menselijke karavaan' die Centraal-Amerika doorkruist, een artikel over ons gehandicaptenproject in Honduras en een update over onze evenementen.

Magazine 05

In de vijfde editie van ons magazine staan dromen centraal. Hierin lees je meer over onze campagne 'Keep Dreams Alive', de mensen achter WereldOuders en hun dromen, de actualiteit in de Dominicaanse Republiek, het huisjesproject in sloppenwijk Cité Soleil in Haïti, de vierde en laatste column van Tom en Esther uit Bolivia, deelt vrijwilliger Frenck zijn ervaringen uit Mexico en lees je overig nieuws uit de programma's. 

Magazine 04

In editie vier van ons magazine staat het thema 'special needs' (kinderen met een handicap) centraal. Lees wat we bij WereldOuders doen voor deze bijzondere en extra kwetsbare kinderen, die vaak niet door hun familie worden geaccepteerd. In het hoofdartikel staat de Ierse Gena Heraty centraal. Zij ontfermt zich al een kwart eeuw over kinderen met een handicap in Haïti. Daarnaast een artikel over kinderen met een beperking in Bolivia, de derde column van Tom en Esther uit Bolivia, informatie over schenken en nalaten aan WereldOuders en het laatste nieuws over onze evenementen.

Magazine 03

In magazine 03 gaan we naar buiten. We verlaten de programma's en laten zien wat WereldOuders doet voor de gemeenschappen in de nabije omgeving, waar veel van onze kinderen vandaan komen. In het hoofdartikel staan een aantal gemeenschapsprojecten centraal. Daarnaast vindt in dit nummer een interview met Dr. Gautier, directeur van het St. Damian kinderziekenhuis in Haïti, waar mensen uit de wijde omtrek hun heil zoeken. Verder een update over de situatie in Nicaragua, de tweede column van Tom en Esther uit Boliva, de ervaringen van vrijwilligster Nikki uit Guatemala en staan we stil bij gemeenschapsprojecten op het gebied van kinderopvang in Honduras en El Salvador.

Magazine 02

In deze tweede editie ligt de focus op meisjes en inheemse kinderen, groepen die in Latijns-Amerika nog vaak als minderwaardig worden beschouwd. In onze programma's leren we de kinderen om trots te zijn op wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Dit staat in het hoofdartikel centraal. Ook schenken we in dit nummer aandacht aan twee sterke vrouwen; onze vrijwilliger Nellie Markus en Hester Dolleman. Verder de resultaten die we in 2017 behaald hebben in vogelvlucht, meer informatie over onze acties en evenementen in 2018 en de eerste column van Tom en Esther Kuiper. Tom is 2017 jaar directeur van NPH Bolivia en Esther is als programmacoördinator werkzaam in het programma. Zij zullen vanaf nu in elke editie van dit magazine verslag doen van hun belevenissen in een column.

Magazine 01

In de eerste editie van ons magazine praten we je bij over het NPH OneFamily-programma, de strategische koers van onze internationale partnerorganisatie NPH.  Daarnaast een interview met twee mannen die bij ons opgroeiden in Haïti en zich nu inzetten voor hun WereldOuders familie, de actualiteit van Mexico na de aardbeving, een verslag van onze vrijwilligster Esmee in Nicaragua en nieuws over onze evenementen.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top