Brandstoftekort zorgt voor crisissituatie in Haïti | WereldOuders

Brandstoftekort zorgt voor crisissituatie in Haïti

Ernstige brandstoftekorten zorgen voor een crisissituatie in Haïti. Boze demonstranten gaan de straat op en eisen het aftreden van president Jovenel Moise. Hij krijgt de schuld van de brandstofcrisis en wordt daarnaast een gebrek aan leiderschap en corruptie verweten. 

Dagelijks zijn er gewelddadige confrontaties tussen demonstranten, die eisen dat er een einde komt aan de brandstofcrisis en de politie. Hierbij worden barricades op straat in brand gestoken en bekogelen de demonstraten de politie met stenen en glazen flessen. De politie vuurt traangas af.

Door de brandstofcrisis ligt het dagelijks leven in verschillende steden stil. Scholen, bedrijven en publieke gebouwen zijn gesloten. Gebrek aan toevoer van brandstof zorgt voor gesloten tankstations en lange rijen bij de pompen. 

Brandstoftekorten teisteren het Caribische land sinds half augustus, wat heeft geleid tot herhaalde demonstraties tegen president Moise en zijn regering. Tijdens zijn verkiezingscampagne beloofde president Moise 'voedsel op elk bord en geld in elke zak', maar de inflatie van 20% heeft de koopkracht van mensen in Haïti verlaagd. Haïti is een van de armste landen ter wereld. Ongeveer 60% van de bevolking van 11 miljoen leeft onder de armoedegrens van $ 2 (€ 1,80) per dag.

Wij houden u op de hoogte over deze crisissituatie in Haïti!

Bron: DW.com
Foto: Reuters

 

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top