WereldOuders ontvangt cheque van €80.150,- van de SEM Foundation

Deze zomer organiseerde de SEM Foundation de vierde editie van hun Charity Golftoernooi. Een sportieve en vooral gezellige dag waarmee de SEM Foundation geld inzamelde om mooie initiatieven te kunnen steunen. Tijdens dit toernooi ontving WereldOuders een cheque van maar liefst €80.150,- voor het ontwikkelen van het community center in Peru, een project wat de SEM Foundation gaat ondersteunen. Dit bedrag bestaat uit de opbrengsten van het golftoernooi dankzij alle deelnemers en sponsoren en een eigen bijdrage vanuit The Chocolate Family en haar medewerkers.

Community center Peru

Armoede is een urgent probleem in Peru, vooral sinds de coronacrisis zijn er steeds meer gezinnen in de moeilijkheden gekomen. Hierdoor zien we dat vooral meisjes en jonge vrouwen niet de mogelijkheid hebben om een opleiding te volgen. Met het community center in Peru willen we hier verandering in brengen. Het doel is om de gezinnen wonend in de omgeving van het community center te voorzien van kansen en tools, zodat zij hun leven voor zichzelf en kinderen kunnen verbeteren.

Het community center biedt:
– Studiebeurzen aan jongeren
– Dagopvang voor de allerjongsten (zodat ouders kunnen werken, oudere broers/zussen naar school kunnen gaan en niet hoeven op te passen)
– Gemeenschappelijke eetruimte, bibliotheek en computerruimte en sportruimte
– Cursussen en workshops voor ouders over sociaal-emotionele, financiële, educatieve thema’s
– Medische hulp en ondersteuning bij andere zaken (bv. bijles voor kinderen)

De SEM Foundation draagt bij aan o.a. de renovatie van het gebouw, administratief materiaal (computers, printers) en educatieve middelen, waarmee kinderen de mogelijkheid hebben een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Over de SEM Foundation

De SEM Foundation heeft als doel om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen, die ten goede komen aan de bevolking van cacao producerende landen. Deze initiatieven kunnen liggen op het gebied van kinderen, educatie, openbare voorzieningen, gezondheidszorg, huisvesting en productiviteit. De SEM Foundation steunde de afgelopen jaren ons Daycare project in Guatemala en steunt sinds dit jaar het community center project in Peru.

We willen de SEM Foundation heel hartelijk bedanken voor deze fantastische donatie en zijn super blij met de samenwerking!

portret Annelies_HR

Annelies van Hoek nieuwe interim-directeur bij WereldOuders

Lees verder

Lees verder over