Column: de dromen van onze ambassadeur Frits Sissing | WereldOuders

Column: de dromen van onze ambassadeur Frits Sissing

In een nieuwe reeks columns in ons magazine en op onze site presenteren we met trots onze ambassadeurs; mensen die zich vol overgave inzetten voor het werk van WereldOuders. Onze ambassadeur van het eerste uur, presentator Frits Sissing, bijt het spits af.

"Ik wilde mijn bekendheid inzetten voor een goed doel. In 2012 viel mijn keuze op WereldOuders, omdat het kinderen structureel een toekomst geeft. Het unieke van het werk van WereldOuders vind ik dat de kinderen dusdanig worden opgevangen en begeleid dat ze vervolgens zelfstandig de wereld in kunnen. Zelfstandig en zelfbewust. Daarnaast spreekt de kleinschaligheid me aan: we kunnen heel direct en gericht helpen, aansluitend op concrete vragen vanuit de landen zelf. Als een programma bijvoorbeeld laat weten nieuwe pannen nodig te hebben, kan WereldOuders daar actief en specifiek op acteren, dat vind ik mooi", zegt Frits.

Oase van rust in roerige landen
"Om met eigen ogen te zien waar ik me precies hard voor maak, heb ik in 2017 de programma's in de Dominicaanse Republiek en Haïti bezocht. Zeer indrukwekkend! Onze programma's zijn echte oases van rust in roerige landen. Ze hebben het daar – naar omstandigheden – echt goed voor elkaar. Vooral in vergelijking met andere mensen in het land. Wat mij bijzonder raakte, waren mijn gesprekken met jongeren uit de programma's die nu in de stad studeren en met elkaar op kamers wonen. Met hun broers en zussen, want hoewel ze het misschien niet biologisch zijn, zo noemen ze elkaar vanuit hun hart. Dat deze jongeren nu de kans hebben hun leven vorm te geven en zelfs arts of ingenieur te worden – de kansen die voor mijn dochters zo vanzelfsprekend zijn – was zonder WereldOuders nooit gebeurd. Dat heeft me diep geraakt en me ervan overtuigd dat we goed werk doen."

Keep Dreams Alive
"Mijn droom is dat we nog veel meer kinderen kunnen helpen, zonder dat het onpersoonlijk wordt én zonder dat we inleveren op de kwaliteit van de programma’s. De ontwikkeling van het NPH OneFamily-programma, waarbij het streven is kinderen zoveel mogelijk (weer) bij hun familie te laten leven zonder ze los te laten, kan hieraan een bijdrage leveren. Daar zet ik mij als ambassadeur graag voor in. Met mijn naam, mijn netwerk en mijn communicatiekanalen.”

Dit is een artikel uit het WereldOuders Magazine, editie 06. Klik hier om het hele magazine te lezen!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top