Coolfinity doneert zes koelkasten aan programma Haïti | WereldOuders

Coolfinity doneert zes koelkasten aan programma Haïti

Het Amstelveense bedrijf Coolfinity, dat koelkasten ontwikkelt en produceert voor gebruik in tropische landen zonder stabiele stroomvoorziening, doneert zes koelkasten aan onze kindhulpprogramma's in Haïti. Deze ‘Coolfinity Coolers’ worden geplaatst in de verschillende programma's en in het St. Damien Kinderziekenhuis van WereldOuders. Zo zijn de kinderen en het personeel altijd verzekerd van vers eten en drinken.

De koelkasten werden opgeslagen door het bedrijf Cyberfreight uit Nieuw-Vennep. Vanaf hier zijn ze woensdag 27 januari op transport gegaan naar de haven van Rotterdam. Een feestelijk moment waarbij Maarten ten Houten, directeur van Coolfinity, en Pauline Lemberger, directeur WereldOuders aanwezig waren (zie foto).

Als alles volgens planning verloopt komen de coolers over drie weken (ongeveer eind februari) aan in de hoofdstad van Haïti, Port-au-Prince. Vanuit Port-au-Prince gaan de koelkasten rechtstreeks naar de programma's en het St. Damien Kinderziekenhuis. “In deze moeilijke tijden hebben wij ook een sociale rol te vervullen. (..) Daarom hebben wij besloten zes koelkasten aan WereldOuders te doneren. Dit is wat wij nu kunnen doen”, zegt directeur Maarten ten Houten.

Coolfinity Coolers
De koelkasten van Coolfinity zijn zeer geschikt voor tropische landen waar de stroomvoorziening niet altijd even stabiel is. Hierdoor is de kans groot is dat voeding, drinken en soms zelfs medicatie verloren gaat en weggegooid moet worden. De Coolfinity Coolers werken met een thermische batterij, een IceBank genaamd, die zes uur opgeladen moet worden en vervolgens tot twee dagen lang producten, zonder elektriciteit, koel kunnen houden. "Als temperaturen hoog zijn, kunnen voedsel en medicijnen snel bederven. Onze koelkasten lossen dit probleem op ”, legt Maarten ten Houten, directeur van Coolfinity uit.

Heel veel dank Coolfinity Coolers voor deze fantastische donatie! Meer informatie over Coolfinity op https://coolfinity.com/.

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top