Creatieve workshop Nellie Markus

Op zondag 27 november organiseert onze vrijwilliger Nellie Markus, samen met Alejandra van Overveldt (dochter van kunstenares Nancy van Overveldt), een creatieve workshop tekenen en tekst in de Pulchri Studio in Den Haag.

Kunstwerken Nancy van Overveldt, rechtsonder: kinderen project Mexico bezoeken tentoonstelling Nancy

Creatieve workshop

De creatieve workshop staat in het teken van de tentoonstelling van het werk van Nancy van Overveldt, die plaatsvindt van zaterdag 19 november tot en met zondag 11 december in de Pulchri Studio in Den Haag. De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 19 november 2022 om 15:00 uur. Tijdens de creatieve workshop tekenen en tekst op 27 november, wordt ook verteld over het werk van Nancy en de foundation Nancy van Overveldt, die de kunstprojecten van Nellie Markus steunt in Mexico.

Programma workshop:
12.00:  Inloop met koffie/thee.
12.15: Alejandra vertelt over het werk van Nancy.
12.30: Nellie vertelt over de Creatieve Projecten Mexico en zoomt met name in op de tak kunst.
12.45 – 14.00: Workshop tekenen en tekst.

De jongeren in Mexico zijn naar Salón de la Plástica Mexicana geweest waar een expositie was met het werk van Nancy. Zij hebben een opdracht gekregen en die gaan wij vanmiddag ook uitvoeren. Laat u verrassen. Materiaal is aanwezig.

14.00 – 14.30: Wij wisselen uit met elkaar over de opdracht.

De workshop is dan afgelopen maar u kunt nog tot 17.00 uur de expositie bekijken. Aanmelden is nodig in verband met de beschikbare ruimte. U kunt zich aanmelden vóór 20 november via de mail: nellie.markus@hccnet.nl

Nellie Markus

Dramatherapeut en vrijwilliger Nellie Markus werd in 2005 gegrepen door het werk van WereldOuders. Ze werd sponsorouder van twee kinderen en gaat sindsdien regelmatig naar ons programma in Mexico om creatieve- en dramatherapie te geven. In 2020 werd Nellie benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving deze Koninklijke onderscheiding voor haar fantastische werk voor onze kinderen in Mexico.

Over de tentoonstelling

Nancy Scheffer van Overveldt groeide op in Nederland, volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en in Parijs. In 1952 reist Nancy naar Mexico. Ze reist met grote belangstelling door het land en geeft in haar schilderijen op authentieke wijze Mexicaanse landschappen en figuren uit het dagelijks leven weer. Nancy’s schilderijen kenmerken zich door ritme, beweging en gelaagdheid. Zij zijn een bron van inspiratie voor vernieuwing, authenticiteit, de vrouw, diversiteit, leven in twee werelden, vrijheid en natuur.

Meer informatie over de tentoonstelling via: de website van Pulchri.

portret Annelies_HR

Annelies van Hoek nieuwe interim-directeur bij WereldOuders

Lees verder

Lees verder over