HAI Strassenschule

NieuwsMeld u aan voor onze nieuwsbrief!

Actuele informatie over WereldOuders en onze projecten in Latijns-Amerika.

7 jaar na de verschrikkelijke aardbeving in Haïti

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een weergaloze aardbeving. Vandaag herdenken we de slachtoffers van deze verschrikkelijke aardbeving, precies zeven jaar geleden.

De aardbeving had een kracht van 7,0 op de schaal van richter en was de zwaarste in Haïti sinds 1860. Bij deze aardbeving verloren ruim 230.000 Haïtianen het leven en werden 1,5 miljoen Haïtianen dakloos.

Sinds de aardbeving is de bevolking van Haïti bezig met de wederopbouw. Nieuwe natuurrampen en ziektes maken de wederopbouw niet gemakkelijk. Hierdoor bewonderen wij de moed, kracht en positiviteit van de Haïtianen om ondanks tegenslagen, door te gaan ook al zijn ze nog ver weg van herstel.

NPH Haïti droeg na de aardbeving bij aan het herstel door meer dan één miljoen mensen noodhulp te bieden en structurele hulp te bieden door onder andere onderdak, medische zorg en educatie. Directeur van NPH Haïti, Fr. Rick Frechette, heeft een boodschap voor iedereen die Haïti gesteund heeft in de moeilijke periode na de aardbeving. Klik hier om zijn boodschap te bekijken.

Ga naar boven

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via:


ouders-met-kinderen vierkant

WereldOuders

035-6264578

info@wereldouders.nl

Verstuur e-mail

Inschrijven digitale nieuwsbrief