HAI Strassenschule

NieuwsMeld u aan voor onze nieuwsbrief!

Actuele informatie over WereldOuders en onze projecten in Latijns-Amerika.

Prestaties waar we trots op zijn!

In 2016 heeft WereldOuders in samenwerking met NPH veel bereikt. Wij zijn hier erg trots op en blikken daarom terug op de belangrijkste prestaties van het afgelopen jaar.

Extra psychologische hulp in Guatemala
Omdat veel kinderen in het familiehuis uit een nare en traumatische situatie komen, besteedt het familiehuis veel aandacht aan psychologische hulp voor de kinderen in de vorm van creatieve therapie. Afgelopen jaar is het familiehuis een partnership aangegaan met de lokale universiteit. Vijf studenten psychologie bieden ondersteuning aan onze psychologen, waardoor kinderen voortaan ook individuele therapie ontvangen.

Gezonde voeding in Peru
Het familiehuis Casa Santa Rosa in Peru is afgelopen jaar gegroeid in zelfvoorziening én gezonde voeding!
In maart was er een bonenoogst van maar liefst 350 kilo en in oktober zijn er 140 fruitbomen geplant, zodat de 95 kinderen meer fruit gaan eten. Doelstelling is dat het familiehuis binnen 3 jaar in staat is om fruit te oogsten voor eigen consumptie én het overschot te verkopen op de lokale markt.

Extra kinderartsen in Haïti
In Haïti zijn in 2016 zes kinderartsen afgestudeerd in het St. Damien Kinderziekenhuis. Na een specialisatie van drie jaar zijn de kinderartsen klaar om aan de slag te gaan. Artsen en kinderartsen zijn hard nodig in Haïti; het land heeft namelijk slechts één arts per 15.000 inwoners. Dat is heel weinig; Nederland telt in vergelijking 4 artsen per 1.000 inwoners.

Een nieuw inkoopbeleid in Bolivia
De kwaliteit van het eten in familiehuis Padre William Wasson in Bolivia is het afgelopen jaar sterk verbeterd wat komt door het inkoopbeleid; al het eten wordt nu lokaal ingekocht. De kinderen eten gevarieerder en voedzamer. Hierdoor zijn de kinderen gezonder en hebben ze meer energie. Ook de groei en ontwikkeling van de kinderen, vooral mentaal en in hun schoolprestaties, zijn hierdoor verbeterd.

Hulp aan de ontwikkeling van de gemeenschap in Honduras
WereldOuders zet zich ook in voor de gemeenschap. In Honduras ontvingen drie alleenstaande moeders een beurs, waardoor ze naar school kunnen. Met een opleiding zijn ze in staat om een baan te vinden waarmee ze zichzelf en hun gezin kunnen onderhouden en de kinderen een betere toekomst kunnen bieden.

Zelfstandigheid voor kinderen met een beperking in El Salvador
In Casa Ciudela Sagrada Familia in El Salvador wonen 353 kinderen, waarvan een aantal met een lichte beperking. Hierdoor hebben zij speciaal onderwijs nodig. In 2016 zijn we gestart met kooklessen voor moeilijk lerende kinderen. Ze leren basisvaardigheden over koken om in de toekomst zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven.

Uitbreiding van het onderwijs in Nicaragua
Het afgelopen jaar behaalden vier studenten hun universiteit diploma, dertien studenten
slaagden voor de highschool en negen studenten rondden een vakopleiding af. Vanuit de overheid is de vraag gekomen om meer kinderen onderwijs te bieden. Daarom zijn we in 2016 gestart met de uitbreiding voor onze highschool, zodat ook kinderen uit de gemeenschap bij ons naar school kunnen. De nieuwe school zal in juni 2017 open gaan met 12 nieuwe klaslokalen.

Ga naar boven

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via:


ouders-met-kinderen vierkant

WereldOuders

035-6264578

info@wereldouders.nl

Verstuur e-mail

Inschrijven digitale nieuwsbrief