HAI Strassenschule

NieuwsMeld u aan voor onze nieuwsbrief!

Actuele informatie over WereldOuders en onze projecten in Latijns-Amerika.

Tandartsen Annemijn en Carline in Nicaragua

De Nederlandse tandartsen Annemijn Bijlsma en Carline van den Breemer hebben van 14 tot 22 november als vrijwilligsters de kinderen in familiehuis Casa Padre Wasson van NPH in Nicaragua behandeld. In deze periode van negen dagen werkten ze dagelijks in de praktijk om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen. In Casa Padre Wasson wonen ruim 250 kinderen.

Op het terrein van het familiehuis is de tandartspraktijk onderdeel van de medische kliniek. Er is echter geen lokale tandarts aanwezig, dus wordt de praktijk enkel gebruikt als er tandartsen van buitenaf vrijwillig kinderen komen behandelen. In de kliniek zijn de basis benodigdheden zoals een tandartsstoel en een klein afzuigsysteem aanwezig, maar andere benodigdheden en materialen zijn door Annemijn en Carline meegenomen vanuit Nederland. Al deze materialen hebben zij verkregen door sponsoring.

Annemijn en Carline behandelden ruim 100 patiënten. De patiënten bestonden met name uit kinderen van zes tot achttien jaar uit het familiehuis en ook het personeel van het familiehuis kreeg een controle. Ook werden er een aantal gehandicapte kinderen behandeld, die fysiotherapie krijgen bij NPH in Ometeppe. Naast het behandelen van kinderen, gaven de tandartsen les aan de kinderen op school. Zo werden er instructies gegeven over hoe de kinderen het best hun tanden kunnen poetsen. De kinderen vonden deze instructies erg leuk en waren zeer geïnteresseerd.

‘We hebben een geweldige ervaring gehad in Nicaragua. We denken dat het erg zou helpen als er elk jaar tandartsen gestuurd worden naar de kliniek voor een periode van één of twee weken. We willen WereldOuders, NPH en al onze sponsors bedanken voor het realiseren van ons project’, aldus Annemijn en Carline.

Ga naar boven

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via:


ouders-met-kinderen vierkant

WereldOuders

035-6264578

info@wereldouders.nl

Verstuur e-mail

Inschrijven digitale nieuwsbrief