Een goede start op de arbeidsmarkt voor jongeren in Nicaragua

YouBeDo ondersteunt vakopleidingen

 

In Nicaragua biedt WereldOuders vakopleidingen voor jongeren, zodat zij een goede start kunnen maken op de arbeidsmarkt. In 2022 startte een groep jongeren met de vakopleiding Naaien. Ze leerden basisvaardigheden en konden aan het einde van het jaar zelfstandig kleding repareren en nieuwe kleding maken!

Ruben maakte in de opleiding o.a. een douchegordijn

Donaties via YouBeDo

Dankzij de donaties die via YouBeDo zijn binnengekomen en zijn gedoneerd aan WereldOuders kunnen dit jaar drie jongeren een heel jaar de vakopleiding Naaien volgen. Ze gaan aan de slag met meer verdiepende vaardigheden zodat zij ook zelf kleding kunnen gaan ontwerpen. Als alles goed gaat zullen zij eind dit jaar afstuderen als Algemeen Technicus in Ontwerpen, Naaien en Confectie!

Gewilde werknemers

De vakopleidingen worden gegeven door gecertificeerde vakdocenten. Daardoor hebben de jongeren bij succesvol afronden van de training, recht op een certificaat van INATEC (Technical Institute of Nicaragua). Het instituut is een van de meest prestigieuze technische instituten van het land. Zowel de vaardigheden als het certificaat maakt de jongeren, wanneer zij er klaar voor zijn, gewilde werknemers in Nicaragua! De vakopleiding duurt maximaal 2 jaar. In het eerste jaar worden de basisvaardigheden uitgelegd en het tweede jaar is meer verdiepend.

Ik weet dat ik met deze opleiding kwaliteitswerk kan leveren en dat geeft goede kansen voor de toekomst.

“Ik heb veel inspiratie gekregen van de vakopleiding. In het kleermakersatelier, waar we de opleiding volgen, lag veel kapotte kleding van kinderen uit de projecten van WereldOuders. Ik mocht helpen met het herstellen van deze kleding en het maken van nieuwe kledingstukken en andere producten! In het begin was het moeilijk, maar toen ik mijn eerste broek had gemaakt was ik heel trots op mezelf. De docenten waren behulpzaam en hebben mij geleerd dat ik niet moet opgeven.

De glimlach van de kinderen op het moment dat ze nieuwe kleding kregen was de allermooiste beloning! Ik weet dat ik met deze opleiding kwaliteitswerk kan leveren en dat geeft goede kansen voor de toekomst. Maar het mooiste resultaat is dat ik nu weet dat ik mij nuttig kan maken voor de mensen om mij heen!” aldus student Ruben over de opleiding.

WereldOuders en YouBeDo

WereldOuders is een van de goede doelen die wordt ondersteund door YouBeDo.com,  een webshop met een ruim aanbod aan boeken en e-books. Na het kiezen van een boek, kun je WereldOuders selecteren als je goede doel. YouBeDo maakt dan tot 12% van het aankoopbedrag over naar ons. Koop dus je boeken via YouBeDo, selecteer WereldOuders als je goede doel en steun ons! Dit kost je geen extra geld, maar het levert wel geld op voor WereldOuders.

Meer weten over de samenwerking tussen YouBeDo en WereldOuders?