SEM Foundation brengt bezoek aan Community Family Center in Peru

Het bestuur van de SEM Foundation, bestaande uit Bas Huurman, Wendy Verdult en Ellen van der Zwalm, heeft in oktober 2023 samen met Eline van WereldOuders een bezoek gebracht aan onze partnerorganisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) in Peru. Dankzij donaties van de SEM Foundation hebben we in Peru het Community Family Center kunnen openen.

 

V.l.n.r.: Edith Calixto, psycholoog NPH; Eline Hietbrink relatiemanager WereldOuders, Rafael Arce, nationaal directeur NPH Peru; Bas Huurman, SEM Foundation; Wendy Verdult, SEM Foundation; Ellen van der Zwalm, SEM Foundation; Lesly Peña , sociaal werker NPH

De SEM Foundation heeft in Peru kennisgemaakt met de gezinnen die ondersteund worden door dit Community Family Center. Zij bezochten de gemeenschap waar de gezinnen wonen en een van de scholen waar de kinderen naartoe gaan. ”Het is indrukwekkend om te zien wat jullie neerzetten voor de gezinnen en hoe jullie hen ondersteunen op verschillende vlakken (maatschappelijk, sociaal, familiaal etc.). Er liggen mooie plannen en wij hopen dat de mogelijkheden er komen om deze plannen uit te rollen.  Dat ze een begin mogen vormen om de zoveel mogelijk gezinnen te ondersteunen om een verandering te realiseren die van positieve invloed gaat zijn op hun leefomstandigheden. Onze harten hebben jullie geraakt en wij voelen ons zeer betrokken bij dit project dankzij jullie warme welkom!” Aldus Ellen van der Zwalm

Het Community Family Center

Armoede is een urgent probleem in Peru, vooral sinds de coronacrisis zijn er steeds meer gezinnen in de moeilijkheden gekomen. Het doel van het centrum is om kwetsbare gezinnen uit de omgeving te voorzien van kansen en tools, zodat zij hun leven voor zichzelf en kinderen kunnen verbeteren. De gezinnen leven veelal in extreme armoede, in kleine zelfgebouwde huizen zonder toegang tot publieke voorzieningen zoals water, riool of elektriciteit. De ondersteuning vanuit het Community Family Center aan de gezinnen bestaat o.a. uit het leveren van schoolspullen,  zoals het verplichte schooluniform en huiswerkbegeleiding, een maandelijks voedselpakket en sportactiviteiten. Ook biedt het Community Family Center workshops voor zowel de kinderen als de ouders, over bijvoorbeeld huishoudelijke financiën en hygiëne maar ook sociale thema’s als opvoeding en tolerantie.

Individuele ondersteuning

De gezinnen ontvangen daarnaast individuele ondersteuning op basis van de specifieke behoeften. Samen met elk gezin wordt de situatie in kaart gebracht binnen vijf thema’s: ouderschap, verhoudingen binnen het gezin, financiële situatie, gezondheid, woonsituatie. Per thema stellen we doelen op en maken we een plan om deze doelen te behalen. Het kan per gezin verschillen aan welke thema’s er precies gewerkt wordt. Om de financiële situatie van gezinnen duurzaam te verbeteren worden er nu bijvoorbeeld vak trainingen voorbereid en zijn we aan het onderzoeken of we kleine stukken grond tijdelijk kunnen uitlenen aan gezinnen om gewassen te verbouwen.

Onze harten hebben jullie geraakt en wij voelen ons zeer betrokken bij dit project dankzij jullie warme welkom!

Geen afhankelijkheidsrelatie

De gezinsondersteuning duurt maximaal twee jaar. Na deze periode vragen we de gezinnen om ambassadeurs te worden van ons programma door andere gezinnen te wijzen op onze activiteiten en opgedane kennis te delen. We houden ook na de twee jaar contact met de gezinnen en ze blijven welkom bij activiteiten van het community center, zoals sportactiviteiten en workshops. Het is echter wel het doel dat de gezinnen na de twee jaar in staat zijn om zelf hun situatie verder te verbeteren. We willen geen afhankelijkheidsrelatie creëren.

Over de SEM Foundation

De SEM Foundation heeft als doel om maatschappelijke initiatieven te ondersteunen, die ten goede komen aan de bevolking van cacao producerende landen. Deze initiatieven kunnen liggen op het gebied van kinderen, educatie, openbare voorzieningen, gezondheidszorg, huisvesting en productiviteit. De SEM Foundation steunde de afgelopen jaren ons Daycare project in Guatemala en steunt sinds vorig jaar het community center project in Peru.

We willen de SEM Foundation heel hartelijk bedanken voor deze fantastische financiële steun en zijn super blij met de samenwerking!

Wil jij ons ook met je organisatie helpen?

Kijk hier voor meer informatie

 

Cheque Sem Foundation - Community centre Peru

WereldOuders ontvangt cheque van €80.150,- van de SEM Foundation

Lees verder

Lees verder over