WereldOuders haalt € 794.425,- op tijdens elfde editie gala

De elfde editie van het WereldOuders gala, dat zaterdag 5 november plaatsvond in Studio 21 in Hilversum, heeft een prachtig bedrag van € 794.425,- opgebracht.

Opbrengst WereldOuders gala 2022 foto: Helene Wiesenhaan

Opbrengst WereldOuders Gala

De avond werd gepresenteerd door ambassadeur Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg. De netto-opbrengst zal gaan naar voldoende gezonde voeding voor de kinderen en gezinnen in de negen landen waar WereldOuders actief is. Door de wereldwijde crisis en inflatie zijn voor veel mensen in Latijns-Amerika ook voedingsmiddelen onbetaalbaar geworden. Een groot deel van hen lijdt dagelijks honger. WereldOuders staat hen bij door de allerarmste gezinnen voedselhulp te bieden.

Naast het bieden op begerenswaardige veilingkavels was er tijdens de veiling ook een mogelijkheid om te investeren in een huis voor de meest kwetsbare gezinnen in Honduras, zodat zij weer een veilige plek krijgen om een toekomst op te bouwen. De bouw van deze huizen wordt door de lokale bevolking gerealiseerd. Dit zorgt voor extra werkgelegenheid. Hierdoor bouwt WereldOuders aan een duurzame gemeenschap.

Benefiet door en voor kinderen

Het WereldOuders gala is het enige gala van Nederland voor en door kinderen, met hun ouders. Zij hebben een centrale rol als reporter of entertainer. Vanaf de rode loper tot het einde nemen kinderen de genodigden mee aan de hand. Studio 21 werd omgetoverd tot een feestelijk en kleurrijk geheel waar van alles te zien en te doen was voor jong en oud. Naast een spetterend optreden van Hans Klok, de finalisten van het Junior Songfestival en de Hermes House Band vertolkte klassiek zangeres Esther Pierweijer samen met Nederlandse kinderen én kinderen vanuit Honduras een naar het Spaans vertaald liedje gebaseerd op het Mijn Kleine Presidentje van zanger Jaap Reesema.

Tijdens de veiling werden unieke kavels geveild van aanbieders zoals Gassan Diamonds, Lever Incentives, Meester Jesper en kunstenaars Lita Cabellut, Michel Poort en Vincent Mock. De veiling werd gepresenteerd door veilingmeester Junior Zegger en Frits Sissing.