Monopoly het Corps doneert €2.000,- aan WereldOuders

WereldOuders ontvangt cheque van €2.000,- van Monopoly het Corps

Deze week ontving WereldOuders een cheque ter waarde van €2.000,- uit handen van Lara Winter en Quinten van den Berg, de bedenkers van Monopoly het Corps. Zij kwamen vorig jaar op het idee om een studenten editie te maken van hun favoriete spel Monopoly. Doordat ze zelf lid zijn van Vindicat resulteerde dit uiteindelijk in Monopoly het Corps. Een Monopoly waarbij je niet, zoals in de gewone versie een stad met straten hebt, maar de namen van de verschillende studentencorpora, sociëteitsgebouwen en dansruimtes te vinden zijn.

Een groot succes
In samenwerking met Identity Games, brachten Lara en Quinten Monopoly het Corps vorig jaar november uit. Via verschillende studentencorpsen werd het spel gepromoot en het bleek een groot succes te zijn; alle 2.000 spellen van de eerste badge werden verkocht. Ze besloten een deel van de winst te doneren aan een goed doel. Hierbij zochten ze een klein, betrouwbaar goed doel waarvan de impact zichtbaar is en kwamen zo bij WereldOuders uit. De donatie van Lara en Quinten wordt besteed aan het ‘Sharing Fund’; een fonds waarvan voor ieder kind in de programma’s een verjaardagscadeau of kerstcadeau gekocht wordt. Daarnaast wordt het sharing fund gebruikt voor extraatjes voor de kinderen, zoals extra activiteiten of al bijvoorbeeld een ijsje op een warme dag.

Heel veel dank Lara en Quinten voor deze mooie donatie! Meer informatie over Monopoly het Corps via https://www.hetcorpsspel.nl/.

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top