Ontdek onze projecten
Kies een land
Educatie Peru

Concrete projecten


Helpt u mee door een concreet project te sponsoren? WereldOuders investeert in ieder land in projecten die het leven van de kinderen en ook de gemeenschap verbeteren. Kies uit een educatieve, landbouw- of medische projecten voor een van de familiehuizen in Latijns-Amerika. 


Indien u interesse heeft om bedrijfspartner te worden kunnen wij ook samen met u een partnership op maat maken. Afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.  Wij hebben ongetwijfeld een project dat aansluit bij de visie of het werkveld van uw bedrijf!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Actuele informatie over WereldOuders en onze projecten in Latijns-Amerika.

Projecten

Dringend
chicaas.jpg

In veel landen in Latijns-Amerika zijn vrouwen nog achtergesteld aan mannen. Het project Chicas Poderosas (letterlijk: krachtige meisjes) stimuleert meisjes in verschillende projectlanden om inzicht te krijgen in hun potenties en hun eigenwaarde en krachten te ontdekken.

Nog nodig: 4.747,94 EUR
0.00 % reeds gefinancierd
Lees meer

WereldOuders zet meisjes in hun kracht
Dringend
kinderlevens_3.jpg

Nog voordat een baby’tje in Nederland geboren wordt, staat het al onder medisch toezicht. En is het kind er eenmaal, wordt het omringd door de zorg van consultatiebureau, schooldokter en waar nodig huisarts of ziekenhuis. In onze projectlanden gaat het er vaak heel anders aan toe. Armoede, het ontbreken van goed onderwijs en inefficiënte gezondheidszorg zorgen ervoor dat er veel kinderen ziek worden en regelmatig overlijden aan ziektes die voorkomen en behandeld hadden kunnen worden.

Nog nodig: 24.144,17 EUR
0.00 % reeds gefinancierd
Lees meer

Steun WereldOuders om deze zorg te kunnen bieden
peru_flooding.png

Sinds 15 maart 2017 heeft de kuststreek van Peru aanzienlijke schade geleden door verschillende overstromingen door hevige regenval en natuurrampen. De impact van de overstromingen is, waaronder in de hoofdstad Lima, erg groot.

Nog nodig: 26.767,07 EUR
0.00% reeds gefinancierd
Lees meer

Steun WereldOuders om medische hulp te bieden na de overstroming
NPH_Honduras_2017_Children_159_een_veilig_thuis.jpg

Een thuis is de belangrijkste basis die je als kind kunt hebben. Daar wordt van je gehouden, daar voel je je veilig en van daaruit durf je de wereld in te gaan. Maar als je thuissituatie getekend wordt door armoede, verslaving, geweld of de dood van je vader of moeder, valt die veiligheid weg. In de familiehuizen van WereldOuders krijgen kinderen dit familiegevoel weer terug. Ze hebben weer een liefdevolle, veilige basis en toekomstperspectief. Als er nog een biologische familie is, wordt het contact hiermee in stand gehouden. Naaste familie wordt zelfs aangemoedigd om op bezoek te komen.

 

 

 

Nog nodig: 8.491,24 EUR
0.00% reeds gefinancierd
Lees meer

Een thuis is de belangrijkste basis die je als kind kunt hebben.
Cholera_St_DAmien_Sameson.JPG

Gezien het uitzonderlijk hoge kindersterftecijfer aan chronische en behandelbare ziektes, werd naast het familiehuis het St. Damien Kinderziekenhuis in 1989 geopend door Fr. Rick Frechette, Nationaal directeur van NPH Haïti en arts.

Ook in het St. Damien Kinderziekenhuis is iedereen in opperste paraatheid gebracht door;de storm Matthew. Haïti was de vorige ramp nog niet te boven, en nu worden zij weer geteisterd door natuurgeweld, wat verschrikkelijke sporen achterlaat. Op het eiland zijn al honderden doden en de kans is groot dat er opnieuw een cholera uitbraak komt.

Nog nodig: 223.453,70 EUR
0.00% reeds gefinancierd
Lees meer

Steun het St. Damienkinderziekenhuis in Haiti
2016-10-08-PHOTO-00000378.jpg

Duizenden mensen in Haïti zijn in nood door gebrek aan onderdak, eten, medische zorg en schoon drinkwater. Direct na de orkaan waren WereldOuders' Father Rick en Father Enzo als eerste ter plaatste in moeilijk bereikbare gebieden waar ze voedsel, schoon drinkwater, dekens en kleding uitdeelden.

 

Nu de eerste paar weken voorbij zijn, wordt zichtbaar wat de schade is en hoe de wederopbouw opgestart kan worden. Momenteel ligt de focus op cholera bestrijding- het filteren van zeewater om schoon drinkwater te verkrijgen én de behandeling van patiënten in ons St. Damien Kinderziekenhuis-  en het helpen van de lokale bevolking om weer in het eigen levensonderhoud te kunnen gaan voorzien. Dit wordt gedaan door het verspreiden van zaden voor groenten en fruit en door hulp bij het heropstarten van de visserij.

Voor deze cholera bestrijding en de wederopbouw is nog steeds geld nodig.

Bekijk de foto's van Fr. Rick en Fr. Enzo.

 

 

Nog nodig: 8.176,17 EUR
39.02% reeds gefinancierd
Lees meer

Doneer nu voor het St. Damien Kinderziekenhuis
NPH_Guatemala_2016_Children_30.jpg

Kerstmis staat voor de deur. Een mooi moment om stil te staan bij mensen die het minder hebben dan wij. In onze familiehuizen woont geen enkel kind zonder reden. Stuk voor stuk komen ze uit een nare situatie. Deze kinderen hebben vaak, zeker als ze net bij ons wonen, een laag zelfbeeld en weinig vertrouwen in zichzelf en de mensen om hen heen. Ze voelen zich in de steek gelaten en niet belangrijk. Wij willen hen weer laten genieten van hun jeugd en hen het gevoel geven dat ze de moeite waard zijn. Zeker met kerstmis…

 

Veel kinderen in onze familiehuizen hebben opgegeven om hulp te vragen, omdat ze vaak uit een situatie komen waar niemand naar ze luisterde. Waar ze niet getroost werden. Waar ze weinig of zelfs geen verzorging, aandacht en liefde kregen. Ook voor die kinderen willen wij een verhaal met een gelukkig einde schrijven.

 

Luiers, flesjes, babyvoeding of een zacht dekentje. Hulp bij het verwerken van traumatische herinneringen. Boeken om hun hoofd te vullen met mooie, nieuwe verhalen. Medicijnen om beter te worden, goede voeding om groot te worden. Een bal en een springtouw om te rennen en spelen en kind te zijn. De kinderen moeten weer kind kunnen zijn en kunnen vertrouwen op volwassenen om hen heen.

 

 

Nog nodig: 5.827,67 EUR
0.00% reeds gefinancierd
Lees meer

Geef onze kinderen een kerstverhaal met een gelukkig einde
mixteco.jpg

In ons familiehuis Casa San Salvador wonen 71 kinderen met een unieke achtergrond. Ze komen uit de kleine gemeenschap Metlatónoc, gelegen in de bergen van Guerrero in Mexico. Hier leven ze geïsoleerd volgens eigen tradities, een eigen taal, zonder infrastructuur en zonder enige steun van de Mexicaanse overheid.

Nog nodig: 6.346,09 EUR
0.00% reeds gefinancierd
Lees meer

Steun de Mixteco kinderen
NPH Honduras 2013 Nutrition 34

In het familiehuis Rancho Santa Fé hebben we momenteel 25 kinderen tot 5 jaar. Voor de ontwikkeling en het groeiproces van deze kinderen is speciale start,- opvolg- en groeimelk van groot belang. Wij vragen uw hulp om ons familiehuis voor 6 maanden te voorzien van melk voor de baby's, peuters en kleuters. Voor dit project is €11637,66 vereist.

Nog nodig: 890,31 EUR
92.20% reeds gefinancierd
Lees meer

Help onze baby's, peuters en kleuters gezond opgroeien
NPH_Honduras_2016_Farm_7.jpg

Honduras kampt met grote droogte. Hierdoor valt de oogst flink tegen. De opbrengst is niet voldoende om de 469 kinderen in ons familiehuis te voeden en de inkomsten uit de lokale markt zijn weggevallen. Daarom moeten we tegen betaling extern voedsel inkopen waardoor er geen geld meer is voor de inkoop van zaden, bestrijdingsmiddelen en irrigatiematerialen.

Nog nodig: 4.907,04 EUR
57.12% reeds gefinancierd
Lees meer

Honduras kampt met grote droogte waardoor de oogst flink tegen
Burial_20Project_202.jpg

In het St. Damien worden vele kinderlevens gered, maar voor sommige kinderen komt de hulp helaas te laat.

 

Jaarlijks begeleidt het St. Damien kinderziekenhuis ongeveer 2.200 uitvaarten van kinderen uit het ziekenhuis en uit de gemeenschap. De ouders van deze kinderen hebben vaak geen geld voor een waardige afscheidsceremonie. Vanuit de gedachte dat goede rouwverwerking begint met een uitvaart, doet WereldOuders een beroep op haar donoren en relaties om bij te dragen aan dit bijzondere project.

 

De kosten voor een uitvaart bestaan onder andere uit speciale hoezen voor de lichamen en kisten van papier-maché en bedragen € 12,50 per kind. WereldOuders vindt dat elk kind recht heeft op een menswaardig
afscheid, zo ook de armste kinderen in Haïti.

 

 

Nog nodig: 12.484,36 EUR
0.52% reeds gefinancierd
Lees meer

Ieder kind verdient een waardig afscheid
1 01

Ieder kind verdient een kans op een goede toekomst. Helaas is dit voor veel kinderen in Latijns-Amerika niet weggelegd. Zeker niet voor kinderen met een beperking. Duizenden kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking worden jaarlijks verlaten of opgesloten in een kamertje. Simpelweg omdat hun ouders niet weten hoe ze het kind moeten verzorgen, uit schaamte of omdat ze niet de financiële middelen hebben om het kind de medische zorg te geven die het nodig heeft. WereldOuders ondersteunt speciale programma’s voor deze kinderen. Onze hulp is letterlijk van levensbelang. Helpt u mee zodat wij nog meer kinderen met een beperking de kansen kunnen bieden die zij verdienen?

Nog nodig: 9.876,65 EUR
4.41% reeds gefinancierd
Lees meer

Bijzondere hulp voor kinderen met een beperking
sloppenwijk mecixo

Wereldwijd leven er 663 miljoen mensen zonder toegang tot schoon water! In Latijns-Amerika is het op veel plekken erg slecht gesteld met water. Er zijn slechte drinkwatervoorzieningen en het ontbreken van riolering resulteert in gevaar voor de volksgezondheid. Het gebrek aan schoon water zorgt ervoor dat volwassenen en kinderen parasieten krijgen en dat ziektes zoals cholera blijven bestaan en in veel gevallen de dood tot gevolg hebben.

Nog nodig: 34.780,48 EUR
17.43% reeds gefinancierd
Lees meer

Doneer voor schoon drinkwater in Mexico
Samaritano project NPH Nicaragua

Kinderen met een beperking hebben het moeilijk in Latijns-Amerika. Voorzieningen zijn er niet of nauwelijks. En al helemaal niet voor arme gezinnen. Het Samaritano project is een kleinschalig zorgproject in Nicaragua en biedt momenteel zorg aan 37 kinderen (16 meisjes en 21 jongens). Kinderen met een hersenbeschadiging, het syndroom van Down, kinderen met orthopedische problemen, autisme, psychomotore retardatie (beweging-, spraak en mondproblemen) en Spina Bifida (open ruggetje). Kinderen die zonder onze zorg aan hun lot worden overgelaten. Het Samaritano project biedt deze kinderen fysio- en ergotherapie, medische en psychologische zorg, een warme maaltijd en workshops en trainingen voor de families om een modus te vinden om met de handicap om te gaan.

 

 

Nog nodig: 15.874,15 EUR
0.00% reeds gefinancierd
Lees meer

Steun ons Samaritano project in Nicaragua
1 2
Ga naar boven