Bied kinderen een toekomst en steun een land | WereldOuders

Steun een land

WereldOuders biedt steun aan kansarme kinderen en families in negen landen in Latijns-Amerika. Kinderen die geen familie meer hebben, worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging ook scholing en minimaal een vakopleiding krijgen. Kinderen uit arme gezinnen gaan bij ons naar school en ouders ontvangen begeleiding en ondersteuning. Zo hebben zij kans op een goede toekomst waarin ze zichzelf en hun gemeenschap versterken. 

WereldOuders in Mexico

Mexico

Het familiehuis in Mexico biedt sinds 1954 een plek voor opvang en scholing van thuisloze en kwetsbare kinderen. In totaal worden in de familiehuizen in Mexico 717 kinderen opgevangen. De meeste kinderen komen uit onveilige omstandigheden en hebben vaak een verleden van armoede of misbruik.

WereldOuders in Bolivia

Bolivia

Ons programma in Bolivia is opgericht in 2005 en gelegen in Santa Cruz. Er wonen momenteel 110 kinderen die met liefde worden begeleid door de tio’s en tia’s (verzorgers) in het programma. De kinderen variëren in leeftijd tussen de 1 en 20 jaar oud.

WereldOuders in Nicaragua

Nicaragua

Het familiehuis in Nicaragua werd geopend in 1994 en biedt structurele ondersteuning aan 142 kinderen die verweesd zijn of verlaten door hun ouders.

WereldOuders in Honduras

Honduras

Minder dan een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras, staat het op twee na oudste familiehuis van WereldOuders. De omgeving is uitgestrekt, bosrijk en heuvelachtig. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn om te gaan studeren, verhuizen ze naar de hoofdstad Tegucigalpa.

WereldOuders in Haiti

Haïti

In ons programma Kay St. Helene in Kenscoff in Haiti, wonen 430 kinderen. Ze komen uit armoedige omstandigheden waarin zij veelal werden geconfronteerd met geweld, criminaliteit en mishandeling.

WereldOuders in Peru

Peru

Het familiehuis in Peru is opgericht in 2004. Hier starte het klein voordat het zeven jaar later (2011) verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd. Het terrein heeft de naam Casa Santa Rosa de Lima gekregen. In het familiehuis worden 100 kinderen opgevangen.

WereldOuders in Guatemala

Guatemala

Het familiehuis in Guatemala werd in 1996 geopend. Op dit moment wonen er 172 kinderen, die in het familiehuis een veilige plek hebben gevonden waar ze weer kind kunnen zijn. De kinderen krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top