Wij bieden een veilig thuis voor kinderen | WereldOuders

Veilig thuis

In onze projecten groeien de kinderen op in een familiesfeer en worden zij liefdevol begeleid. Momenteel wonen er ruim 3.000 kinderen in de projecten van WereldOuders, waar zij een veilige en stabiele thuisbasis hebben en worden behoed voor geweld en intimidatie. Broertjes en zusjes blijven bij elkaar wonen. Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, ook kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Voor hen is gespecialiseerde hulp aanwezig. De kinderen krijgen een opleiding passend qua niveau en ze mogen bij WereldOuders blijven tot ze op eigen benen kunnen staan en voor zichzelf kunnen zorgen.

Het terrein van WereldOuders in Nicaragua, Peru en Bolivia bestaan, net als in de Dominicaanse Republiek en Haïti, vaak uit een groot stuk land met meerdere kleine huizen voor kleine groepen kinderen. In een huis wonen maximaal zestien kinderen en twee verzorgers. Daarnaast is er een school, landbouwgrond, een medische kliniek, sportveld en een kerk aanwezig.  

WereldOuders in Mexico

Mexico

Ons programma in Mexico biedt sinds 1954 een plek voor opvang en scholing van thuisloze en kwetsbare kinderen. WereldOuders heeft op meerdere locaties in Mexico huizen. De grootste is Casa San Salvador in Miacatlán, hier wonen kinderen tot 14 jaar.

WereldOuders in Bolivia

Bolivia

Ons programma in Bolivia is opgericht in 2005 en gelegen in Santa Cruz. Alle kinderen die in het programma kwamen wonen, liepen sociale risico’s. Zo hadden de ouders van de kinderen bijvoorbeeld niet de middelen om voor hen te zorgen en werden ze verwaarloosd.

WereldOuders in Nicaragua

Nicaragua

Ons programma in Nicaragua werd geopend in 1994. De kinderen wonen binnen het programma in kleine groepen met vaste verzorgers, krijgen individuele begeleiding, zorg en een volledige schoolopleiding.

WereldOuders in Honduras

Honduras

Minder dan een uur rijden van de drukke hoofdstad Tegucigalpa in Honduras, is het op twee na oudste programma van WereldOuders. De omgeving is uitgestrekt, bosrijk en heuvelachtig. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn om te gaan studeren, verhuizen ze naar de hoofdstad Tegucigalpa.

WereldOuders in Haiti

Haïti

In ons programma Kay St. Helene in Kenscoff in Haiti wonen kinderen die uit armoedige omstandigheden komen, waarin zij veelal werden geconfronteerd met geweld, criminaliteit en mishandeling.

WereldOuders in Peru

Peru

Ons programma in Peru is opgericht in 2004. Hier starte het klein voordat het zeven jaar later, in 2011, verhuisd naar Cañete, waar 6 huisjes zijn gebouwd. Het terrein heeft de naam Casa Santa Rosa de Lima gekregen.

WereldOuders in Guatemala

Guatemala

Ons programma in Guatemala werd in 1996 geopend. Hier vinden kinderen een veilige plek waar ze weer kind kunnen zijn. De kinderen krijgen (medische) zorg en een volledige schoolopleiding. Ze gaan vanaf de kleuterklas tot en met middelbare school op het terrein naar school.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top