El Salvador

Nynke, Robin en Melanie, tandartsteam in El Salvador

In oktober 2019 zijn tandarts Nynke, mondhygiëniste Robin en masterstudent tandheelkunde Melanie samen als tandartsteam naar El Salvador afgereisd. Tot dat moment kenden ze elkaar nog niet. WereldOuders heeft ze met elkaar in contact gebracht om tandheelkundige hulp te verlenen in een van onze programma’s. Naast onze eigen kinderen hebben ze ook kinderen behandeld die niet bij ons wonen maar wel bij ons naar school gaan. Het team was blij verrast om te zien hoe goed de kinderen het bij ons hebben. Samen hebben ze in circa twee weken meer dan 120 kinderen kunnen behandelen. Lees in deze testimonial meer over hun ervaringen.

v.l.n.r. dr. Karla, Nynke, Melanie, dr. Evita en Robin

“Via (telefonische) overleggen hebben wij veel kunnen organiseren en veel tandheelkundige producten van praktijken en dental depots mogen ontvangen en in oktober 2019 vertrokken wij naar El Salvador. Hier hebben wij twee weken de kinderen in het programma behandeld, maar ook nog een groot aantal kinderen van de school. Daarnaast hebben wij poetslessen gegeven in de verblijven en aan de schoolkinderen. Ook was er nog tijd om een aantal werknemers te behandelen. Wat betreft teamsamenstelling was dit een perfecte combinatie. We konden elkaar assisteren en vulden elkaar goed aan, zowel op preventief vlak (gebitsreinigingen en voorlichting) als bij het curatieve vlak (boren en vullen).

We verbleven in het gastenhuis op het terrein, vlakbij de sportvelden. De verpleegkundigen, kinderen en overige werknemers bij het programma waren super vriendelijk. We werden uitgenodigd voor de lunch en het diner. We aten dan met de kinderen bij de sportvelden of in hun verblijf (als het regende). Dit vonden de kinderen erg leuk en ze waren dan ook erg enthousiast om bij ons te komen voor tandheelkundige zorgverlening. Sommigen vroegen hier zelfs uit zichzelf om!

Het was een onvergetelijke tijd in El Salvador en het was allemaal erg goed georganiseerd door WereldOuders.”

Durf jij de uitdaging aan?
heart-shape

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT

portret Annelies_HR

Annelies van Hoek nieuwe interim-directeur bij WereldOuders

Lees verder

Lees verder over