Word vrijwilliger in Latijns-Amerika! | Vrijwilligerswerk | WereldOuders

Word vrijwilliger

WereldOuders is altijd op zoek naar young professionals die zich een jaar lang als vrijwilliger in hun eigen vakgebied willen inzetten in een van onze negen projectlanden in Latijns-Amerika. Onze programma's worden geleid door lokale medewerkers van onze partnerorganisatie NPH, ondersteund door vrijwilligers uit Europa en Noord-Amerika. In onze programma's wordt uitsluitend gewerkt onder veilige coronapreventiemaatregelen.

Binnen de programma's wordt er gezorgd voor de basisbehoeften van de kinderen zoals onderdak, voeding en onderwijs. Vrijwilligers worden ingezet voor de aanvullende zorg zoals psychologische hulp, creatieve therapie, tandartsbehandelingen, verpleegkundige zorg, fysiotherapie, remedial teaching, spraaktherapie en om les te geven (o.a. Engels, muziek, gym). Bekijk alle vacatures in de sidebar, aan de rechterkant van deze pagina.

Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika
Vrijwilligerswerk Latijns-Amerika

Voorwaarden voor vrijwilligerswerk

Omdat onze kinderen gebaat zijn bij stabiliteit en zekerheid, worden vrijwilligers voor minimaal een jaar aangenomen. Je ontwikkelt in die tijd een hechte band met de kinderen. Daarnaast doe je veel ervaring op: je leert veel verschillende mensen kennen en natuurlijk raak je thuis in het land waar je een jaar lang woont.

De voorwaarden om als vrijwilliger te worden uitgezonden zijn:
• Een afgeronde relevante opleiding
• Beschikbaarheid van minimaal een jaar
• Leeftijd van minimaal 21 jaar
• Dat je Spaans spreekt (Frans voor Haïti) of de intentie hebt om dit te leren voor vertrek.

Lees meer over de voorwaarden voor vrijwilligerswerk

Sollicitatieprocedure

Om in aanmerking te komen voor een vrijwilligersfunctie volg je de sollicitatieprocedure die o.a. bestaat uit het invullen van een online sollicitatieformulier, een kennismakingsgesprek en het aanleveren van een verklaring omtrent gedrag.

Lees meer over de volledige sollicitatie procedure

Ervaringen van andere vrijwilligers

Al vele jaren vertrekken young professionals voor WereldOuders naar het veld om zich voor minimaal een jaar in te zetten als vrijwilliger in hun eigen vakgebied. Een geweldige ervaring, met ups en downs. Onze vrijwilligers vertellen graag over hun ervaringen.

Lees meer over de ervaringen van vrijwilligers

Vrijwilligers vacatures

Ben jij enthousiast om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor WereldOuders? Zit er niet direct iets bij binnen jouw vakgebied? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk hier de actuele vacatures voor vrijwilligers in Latijns-Amerika.
Of bekijk de vacatures op de internationale website van NPH

Better Care Network Netherlands

WereldOuders is onderdeel van Better Care Network Netherlands (BCNN). Better Care Network bestaat sinds 2007 en is een netwerk van organisaties die hulp bieden aan kinderen zonder adequate ouderlijke zorg in ontwikkelingslanden. Hiervan zijn ook organisaties als SOS Kinderdorpen, Defence for Children, Kerk ik Actie en Wilde Ganzen lid. Het doel van dit netwerk is om via samenwerking de hulp aan kinderen te verbeteren. 

Benieuwd? Lees dan meer informatie over Better Care Network Netherlands! 

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top