Paula bei der Arbeit

Procedure


De voorwaarden gelezen? Nog steeds geïnteresseerd? Dan kan je hieronder de procedure lezen.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Actuele informatie over WereldOuders en onze projecten in Latijns-Amerika.

Aanmelden

Om je aan te melden dien je het sollicitatieformulier (de zgn. Volunteer Application form) in te vullen via onze internationale website. Voeg hierbij ook je CV, motivatie, foto en eventueel andere documenten toe (bijv. diploma's) toe. Als je hier de voorkeur aan geeft kun je het ook downloaden in de kolom hiernaast onder "Documenten", invullen en met de daarin gevraagde bijlagen aan ons opsturen. We nodigen je dan uit voor een gesprek bij ons op kantoor.

Voor een volledig dossier zouden we naast je Application Form ook graag een aantal foto's, een door je arts ingevulde medische verklaring (Volunteer Health Statement), een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, via gemeentehuis) en drie referenties (Reference check form, zie hiernaast) ontvangen.

De formulieren zijn Engelstalig en dienen ook in het Engels te worden ingevuld. Neem er de tijd voor. Sommige vragen zijn erg Amerikaans maar probeer ze zo volledig mogelijk te beantwoorden.

Kennismakingsgesprek

Zodra het formulier bij ons op het kantoor in Hilversum binnen is, nemen wij contact op voor een nadere kennismaking en informatie-uitwisseling.

Beoordeling van je sollicitatie

Indien beide partijen na het kennismakingsgesprek de procedure willen voortzetten, worden de formulieren doorgestuurd naar onze internationale organisatie en daar beoordeeld en besproken. WereldOuders is slechts intermediair in de sollicitatieprocedure; het familiehuis neemt zelf de beslissing.

Houd er rekening mee dat de procedure ongeveer drie maanden kan duren. Soms gaat het ook veel sneller. Plaatsing is afhankelijk van de beschikbare plaatsen in de huizen, het moment van solliciteren, je vaardigheden en de periode waarin je beschikbaar bent.

Regelzaken voor je vertrek

Als de beslissing door een bepaald huis is genomen om je aan te nemen als vrijwilliger, ga je je voorbereiden op je vertrek. Je komt hiervoor nog een keer bij ons op kantoor om een aantal belangrijke zaken te bespreken en door te nemen. We brengen je in contact met voormalige en/of huidige vrijwilligers zodat je een goed beeld hebt van je werk en de situatie in het familiehuis waar je heen gaat. Ook tijdens het verblijf in het huis blijft er contact met onze organisatie. Wij willen altijd heel erg graag weten hoe het met je gaat.

Word vrijwilliger in Latijns-Amerika

  • Heb je een relevante opleiding gedaan?
  • Spreek je Spaans (of ben je bereid dit voor vertrek te leren)?
  • En ben je minimaal een jaar beschikbaar?

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via:


ouders-met-kinderen vierkant

WereldOuders

035-6264578

info@wereldouders.nl

Verstuur e-mail

Documenten