NPH Guatemala 2013 Volunteers 1

Testimonials


Vrijwilligers zijn belangrijk voor onze organisatie, maar nog veel meer voor de kinderen in onze familiehuizen. Zaken als bijvoorbeeld remedial teaching, creatieve therapie, extra verpleegkundige zorg, fysiotherapie en tandheelkundige zorg, zijn zonder de inzet van vrijwilligers niet mogelijk.

Lees hier enkele verhalen van vrijwilligers die in een van de negen landen werkzaam zijn of zijn geweest. Mocht je contact willen opnemen met een van hen of andere vrijwilligers, laat het ons weten!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Actuele informatie over WereldOuders en onze projecten in Latijns-Amerika.
Foto_bij_Testimonial_IMG_0643.JPG

Het begon met een google search “Drama therapeut buitenland” en het eindigde met een jaar vol nieuwe ervaringen, nieuwe vrienden en een nieuwe kijk op de wereld.

In februari 2015 zag ik toevallig een vacature van WereldOuders voorbijkomen. Ik heb meteen gebeld voor meer informatie. Na dit telefoongesprek en het lezen van de voorwaarden wist ik zeker dat ik dit wilde doen. En ook zal gaan doen!

Voor de instroom in juli werd ik helaas afgewezen maar ik gaf niet op. In het half jaar dat volgde heb ik meer werkervaring opgedaan, mijn CV bijgewerkt en mijn motivatiebrief extra mooi gemaakt. Ik kreeg in september het verlossende belletje dat ik was aangenomen! Er werd ontslag genomen, tickets geboekt en koffers gepakt.

Lees Meer

tandarts5_aangepast.jpg

In november 2016 reisden wij af naar Nicaragua om gedurende een kleine twee weken in het familiehuis van WereldOuders, Casa Padre Wasson, een groot aantal kinderen te gaan behandelen. Op het terrein van het familiehuis staat een medische kliniek, waarin ook een tandarts praktijkruimte is gevestigd. In het familiehuis is geen lokale tandarts werkzaam. De kinderen worden alleen behandeld als er één keer in de zoveel tijd, een tandarts van buitenaf vrijwillig komt behandelen. In ons geval was dat een jaar geleden voor het laatst. 

In de praktijkruimte staat een goed werkende tandartsstoel met multispray, een airrotor en een klein zuigsysteem. Ook was er een sterilisator aanwezig voor het steriliseren van materialen, maar dat was het dan ook!

Lees meer

foto_dorie.jpg

Een andere cultuur leren kennen, erin leven en er beetje bij beetje deel van uitmaken is in mijn ogen een waar avontuur. Het is een zoektocht, een strijd soms, een verhaal van vreugde, humor, verbazing, verontwaardiging en tranen. Combineer dit met het werken in die andere cultuur, met het praten in een andere taal, met het volledig op jezelf aangewezen zijn, met het naleven van de droom die je als klein kind al had en je komt tot een ultieme ervaring.

Althans, zo heb ik het ervaren.

Lees meer

Kim_van_laarhoven.jpg

Hallo toekomstige Held(in),

Wie ik? Ja ik bedoel jou want je bent niet voor niets nu dit stukje aan het lezen.  Je bent geïnteresseerd om een jaar vrijwilligers werk te gaan doen in Mexico, Peru of misschien toch Guatemala? Je omgeving zal reageren met: 'Wat knap van je' en 'je bent een held!' maar weet je, de echte helden zijn de kinderen in de weeshuizen.  Zij hebben vaak verschrikkelijke dingen gezien en meegemaakt en toch proberen ze optimistisch te blijven en het beste uit hun dag te halen. Dan ben je voor mij een echte held(in).

Als je een jaar voor WereldOuders/NPH gaat werken kan ik je verzekeren dat het een jaar van enorme hoogtepunten en diepe dalen gaat worden. Wanneer je denkt dat je nu een jaar achterover kan gaan leunen om met de kinderen te gaan spelen en tussendoor je billen te bruinen op een bounty-achtig strand dan moet ik je helaas uit die droom helpen.

Lees Meer

Elina_Danieljan.jpg

I was there!

Toen ik vijftien was las ik een boek over een missionaris die verlaten weeskinderen in China ging helpen. Vanaf toen wist ik het; ik wilde in de toekomst kwetsbare kinderen helpen.

Op een gegeven moment stond ik voor een keuze; mijn carrière als jurist voortzetten of mijn hart volgen en de meest kwetsbare kinderen in onze maatschappij gaan helpen. Ik koos voor het laatste en ging als vrijwilliger voor WereldOuders naar het familiehuis in Bolivia.

Lees Meer

Tina_Vink.jpg

Ja gelukt! 16km tijdens de dam tot dam loop voor Wereldouders! De laatste 3 km waren het zwaarst. Ik dacht aan Yuridia, Kevin en Tyson, mijn ahijados in Nicaragua. Het geld kan zo goed gebruikt worden voor hun opleiding! Deze gedachten hielpen mij om nog een tandje bij te zetten!

Het is nu 3 jaar geleden dat ik in Nicaragua werkzaam was als beeldend therapeut. Nog steeds speelt het een belangrijk rol in mijn leven door de vriendschappen die ik er heb gemaakt maar ook doordat het mij als persoon op een positieve manier veranderd heeft. Ik heb veel mooie herinneringen en wanneer ik met vrienden of familie over deze tijd spreek, vertel ik voornamelijk over de bijzondere en prachtige momenten die ik heb meegemaakt.

Lees meer

Foto_Esther_aan_het_werk.JPG

Anderhalf jaar werken in het familiehuis van WereldOuders. Ik wil graag vertellen hoe het voor mij was, voor ons allebei, want ik deel nog regelmatig onze fantastische herinneringen met mijn partner.

Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat er nieuwe kinderen verwelkomd werden bij het familiehuis in Bolivia. Wat besef ik me hoe fijn het is hier onderdeel van te mogen zijn! De kinderen komen binnen met een verhaal, je leest het in hun ogen.

Lees Meer

Lisette, psychologe in Guatamala

Lange dagen, dikke knuffels en in stapjes vooruit...

Hier zit ik dan aan mijn bureau in Nederland, terwijl de regen tegen het raam aan klettert. Na te denken over hoe onvoorstelbaar het is dat de laatste therapie die ik gaf alweer meer dan een jaar geleden was. Mijn functie was therapeute in het Speciale Onderwijs (psychologe). Niets is te vergelijken met het werken in Guatemala. Aangezien ik geen verwachtingen had hoe mijn leven daar zou zijn heb ik gelukkig nooit de diepe dalen gekend waar sommige vrijwilligers mee te kampen hebben.

Lees meer

elise

“Zaterdagmorgen word ik wakker van mijn wekker. Het is nog vroeg, maar het is mijn werkweekend en ik heb een hoop te doen. Ik ben de enige verpleegkundige, want de lokale verpleegkundige en de dokter zijn vrij dit weekend. Mijn eerste patiëntje is een jongetje die pas twee maanden in het familiehuis woont. Zijn kaak is aan één kant opgezwollen en hij heeft veel pijn en koorts”.

Lees meer

Esther en Tom

Begin mei 2013 verruilden mijn vrouw Esther en ik Nederland voor een geweldig avontuur in Bolivia. Ik wilde weten, maar vooral vóelen hoe het zou zijn om te wonen en werken in een land als Bolivia. Ik wilde leren, doorleven, lachen, janken en veel voetballen. Dat is allemaal gelukt. Mijn conclusies: over 15 jaar wint Bolivia het WK voetbal én het leven in een familiehuis van WereldOuders partnerorganisatie NPH is met níets te vergelijken.

Lees meer

Marijke_van_Roij_-_Buiten_de_dierentuin.jpg

Toen ik een collega hoorde vertellen over NPH Nicaragua, stond ik direct op scherp. Ik was al vier keer in Nicaragua geweest en helemaal verliefd op het land. Ik besloot haar advies op te volgen en de sollicitatieprocedure van NPH in te stappen. Ik had kort daarvoor mijn PABO opleiding afgerond en was op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging.

In juli 2010 liet ik alles hier achter en vertrok opnieuw naar Nicaragua. Dit keer om voor Wereldouders bij NPH te gaan werken. NPH Nicaragua beschikt over een enorm terrein met daarop 12 huizen voor de kinderen en jongeren, een enorme eetzaal, een school, een kliniek en een kerk. Ik heb als remedial teacher op de school gewerkt en in mijn ‘vrije uurtjes’ werkte ik als begeleidster in één van de jongenshuizen. In dit huis woonden 18 jongens in de leeftijd tussen 12 en 16 jaar. Ik at altijd met ze, hielp ze met hun huiswerk, speelde een potje voetbal of kaarten met ze en organiseerde leuke uitjes en activiteiten. Ik was la madrina (de peettante) van casa San Marcos; een taak die ik met veel liefde en plezier heb uitgevoerd.

Lees meer 

Word vrijwilliger in Latijns-Amerika

  • Heb je een relevante opleiding gedaan?
  • Spreek je Spaans (of ben je bereid dit voor vertrek te leren)?
  • En ben je minimaal een jaar beschikbaar?

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen via:


ouders-met-kinderen vierkant

WereldOuders

035-6264578

info@wereldouders.nl

Verstuur e-mail