GEZONDHEID

Het kindersterftecijfer in Latijns-Amerika ligt hoog. Veelal sterven kinderen aan ziektes die over het algemeen goed behandeld kunnen worden. De kinderen in onze projecten en kwetsbare gezinnen in de nabije omgeving kunnen rekenen op adequate gezondheidszorg.

Al onze locaties beschikken over een kleine interne en externe kliniek waar medische basiszorg wordt verleend. Voor specialistische hulp gaan de kinderen met een begeleider naar een nabij gelegen ziekenhuis. Kinderen met een beperking bieden wij specialistische zorg zoals logopedie en fysiotherapie, ongeacht of ze bij ons wonen of niet. De medische basiszorg is in veel van de projectlanden uitgebreid met speciale programma’s, zoals tandheelkundige zorg,  logopedie en fysiotherapie voor kinderen met een beperking,  en externe klinieken die structurele medische hulp bieden aan de lokale gemeenschap.

WereldOuders beschikt in Haïti over het enige kinderziekenhuis van het land, het St. Damien Kinderziekenhuis, waar jaarlijks zo’n 80.000 kinderen gratis worden behandeld aan uiteenlopende klachten; van chronische ziektes tot hersenbeschadigingen, van epilepsie tot HIV en kanker. Het St. Damien Kinderziekenhuis werkt nauw samen met het Emma Kinderziekenhuis.

Meer over het St. Damien

DONEER AAN DIT DOEL

70 miljoen kinderen leven in armoede in Latijns-Amerika.
138 duizend kinderen sterven elk jaar in Haïti aan ziekten die te voorkomen zijn
110 sterfgevallen van moeders per 100.000 geboortes in Honduras

MEER OVER GEZONDHEID

Goal3 samenwerking WereldOuders

WereldOuders onderzoekt samenwerking met GOAL 3 voor St. Damien Kinderziekenhuis

Lees verder

Lees verder over