ONDERWIJS

In Latijns-Amerika komt analfabetisme veel voor. Er zijn 35 miljoen mensen boven de 15 jaar in Latijns-Amerika die niet kunnen lezen of schrijven. Veel kinderen komen niet verder dan de basisschool.  Op school krijgen de kinderen te eten, worden er persoonlijke vaardigheden ontwikkeld en ambities en toekomstdromen vervuld.

School zorgt er ook voor dat kinderen van de straat zijn. Daarnaast heeft een school een signalerende rol voor kinderen wanneer het thuis niet zo goed gaat of kinderen op educatief gebied extra ondersteuning nodig hebben.

WereldOuders biedt basis-, middelbaar- en meestal ook vakopleidingen aan op het terrein van het programma. Voor kinderen die goed kunnen leren bestaat ook de mogelijkheid om door te leren aan de hogeschool of universiteit. Na elke afgeronde opleiding doen de jongeren een servicejaar in het programma in hun vak-of interessegebied. Op deze manier doen ze werkervaring op.

Steun onze onderwijsprojecten

 

DONEER AAN DIT DOEL

35 miljoen mensen boven de 15 jaar in Latijns-Amerika kunnen niet lezen of schrijven 
14 miljoen kinderen in Latijns-Amerika kunnen niet naar school
152 miljoen kinderen tussen de 5 en 17 jaar wereldwijd moeten werken

VERHALEN

Honduras Wereld Ouders NPH Honduras ┬® Tony Docekal LoRes-1000907

Onderwijs is de basis voor het waarmaken van dromen

Lees verder

Lees verder over
foto_frank_uitsnede
WERELDOUDERS GEEFT KWETSBARE KINDEREN HUN KANSEN TERUG, ZODAT ZIJ OOK KUNNEN DROMEN VAN EEN GOEDE TOEKOMST. DAAR ZET IK ME GRAAG VOOR IN!
— Frank Evenblij, Ambassadeur WereldOuders
frits
Als vader doe ik er alles aan de toekomstdromen van mijn dochters te ondersteunen. Als ambassadeur van WereldOuders doe ik dat ook met liefde voor kinderen in Latijns-Amerika.
— Frits Sissing, Ambassadeur WereldOuders