Zelfredzaamheid

WereldOuders biedt naast de zorg voor kinderen ook projecten ter bevordering van de ontwikkeling en zelfvoorziening van de gemeenschap. Onder andere op het gebied van zelfredzaamheid, educatie en scholing, duurzaamheid, persoonlijke ontwikkeling en noodhulp. Ook ondersteunt WereldOuders families uit de gemeenschap met coaching, voedselpakketten en financiële hulp zodat kinderen naar school gaan en niet op straat terecht komen.

In de programma’s

Het doel van de programma’s is zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn zodat de huizen en de kinderen minder afhankelijk zijn van donaties. Daarom worden bij alle huizen agrarische en veeteelt projecten opgezet. Dit bespaart op kosten voor groente, fruit, vlees, eieren en melk en zorgt voor extra inkomsten als de producten op de lokale markt verkocht kunnen worden. We werken hier met lokale krachten, dus dat stimuleert de werkgelegenheid.

Ook wordt geïnvesteerd in duurzame oplossingen voor energie en water zoals zonnepanelen, zonneboilers en afvalwater zuiveringssystemen. Het bespaart structurele kosten, maakt de huizen minder afhankelijk van onverwachte prijsstijgingen en is bovendien beter voor het milieu.

In de gemeenschap

Naast onze programma’s bieden wij ondersteuning aan de gemeenschap, om zo deze te versterken. Dit doen we onder andere door middel van het OneFamily project. Het OneFamily project houdt in dat kinderen zoveel mogelijk kunnen opgroeien waar ze horen: bij hun familie.

Sinds 2017 gaan door het OneFamily project steeds meer kinderen die in onze programma’s wonen, weer bij hun familie wonen. Deze kinderen ontvangen doorlopende steun van WereldOuders. Door het ondersteunen van families worden er nog meer mensen geholpen dan alleen de kinderen.

Empowerment

Latijns-Amerika staat bekend om haar machocultuur. WereldOuders zet zich daarom in voor gelijkheid in deze regio, met het Chicas Poderosas project (letterlijk: krachtige meisjes). Met het Chicas Poderosas project zetten we meisjes in hun kracht en helpen we hen om meer zelfvertrouwen te krijgen. We helpen meisjes om hun eigenwaarde, kracht en potentie te ontdekken zodat ze voor zichzelf durven opkomen en zich ontwikkelen tot zelfstandige, zelfbewuste vrouwen die de toekomst vol zelfvertrouwen tegemoet gaan.

DONEER AAN DIT DOEL

VERHALEN

Mexico Mexico kinderen foto

Van doffe ogen gevuld met pijn naar glanzende ogen vol trots

Lees verder

Lees verder over
Pieter Schoen in Haiti voor WereldOuders
Niet alleen mijn eigen kinderen maar kinderen overal ter wereld hebben recht op een veilig thuis. Vanaf 2012 ben ik betrokken bij WereldOuders en heb ik zelf de projecten in Haïti bezocht. Ik zie en weet hoe het geld wordt besteed en samen maken we echt het verschil.
Pieter Schoen - ondernemer en oprichter Nederlandse Energie Maatschappij (NLE)
foto_frank_uitsnede
WERELDOUDERS GEEFT KWETSBARE KINDEREN HUN KANSEN TERUG, ZODAT ZIJ OOK KUNNEN DROMEN VAN EEN GOEDE TOEKOMST. DAAR ZET IK ME GRAAG VOOR IN!
— Frank Evenblij, Ambassadeur WereldOuders