Procedure vrijwilligerswerk | WereldOuders

Procedure vrijwilligerswerk

Ben je enthousiast om in een van onze projectlanden als vrijwilliger aan de slag te gaan? Lees dan hier de sollicitatieprocedure. 

Sollicitatie formulier

Om je aan te melden dien je het sollicitatieformulier (de zgn. Volunteer Application form) in te vullen via onze internationale website. Voeg hierbij ook je CV, motivatie, foto en eventueel andere documenten toe (bijv. diploma's). Als je hier de voorkeur aan geeft kun je het ook downloaden in de kolom hiernaast onder "Documenten", invullen en met de daarin gevraagde bijlagen aan ons opsturen. We nodigen je dan uit voor een gesprek bij ons op kantoor of, als de coronamaatregelen het niet toelaten, via Zoom of Teams.

Voor een volledig dossier zouden we naast je Application Form ook graag een aantal foto's, een door je arts ingevulde medische verklaring (Volunteer Health Statement), een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, via gemeentehuis) en drie referenties (Reference check form) ontvangen. Deze zijn te downloaden in de rechterkolom. 

De formulieren zijn Engelstalig en dienen ook in het Engels te worden ingevuld. Neem er de tijd voor. Sommige vragen zijn erg Amerikaans maar probeer ze zo volledig mogelijk te beantwoorden.

Kennismakingsgesprek

Zodra het formulier bij ons op het kantoor in Hilversum binnen is, nemen wij contact op voor een nadere kennismaking en informatie-uitwisseling.

Beoordeling van je sollicitatie

Indien beide partijen na het kennismakingsgesprek de procedure willen voortzetten, worden de formulieren doorgestuurd naar onze internationale organisatie en daar beoordeeld en besproken. De uiteindelijke beslissing wordt genomen in de programma's.

Houd er rekening mee dat de procedure ongeveer drie maanden kan duren. Soms gaat het ook veel sneller. Plaatsing is afhankelijk van de beschikbare plaatsen in de huizen, het moment van solliciteren, je vaardigheden en de periode waarin je beschikbaar bent.

Regelzaken voor vertrek

Als de beslissing door een bepaald huis is genomen om je aan te nemen als vrijwilliger, ga je je voorbereiden op je vertrek. Je komt hiervoor nog een keer bij ons op kantoor (of online) om een aantal belangrijke zaken te bespreken en door te nemen. We brengen je in contact met voormalige en/of huidige vrijwilligers zodat je een goed beeld hebt van je werk en de situatie in het programma waar je heen gaat. Ook tijdens het verblijf in het huis blijft er regelmatig contact met WereldOuders. Wij willen altijd heel erg graag weten hoe het met je gaat.

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top