NEEM WERELDOUDERS OP IN JOUW TESTAMENT

Ook na jouw overlijden kun je nog van betekenis zijn voor anderen. Neem je WereldOuders op in jouw testament, dan geef je kwetsbare kinderen een kans op een betere toekomst. Wij zorgen ervoor dat jouw nalatenschap besteed wordt op de manier waarop jij dit vastlegt. Jouw geld komt goed terecht.

Je kunt WereldOuders in jouw testament opnemen door:

  • Een erfstelling: je kent een deel van jouw nalatenschap toe aan WereldOuders;
  • Een legaat: je kent een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed uit jouw nalatenschap toe aan WereldOuders.
  • Een Fonds op Naam: vanaf € 50.000 kun je ook een eigen fonds oprichten uit jouw nalatenschap.

Geen erfbelasting

WereldOuders is een goed doel met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en is daarom vrijgesteld van erfbelasting. Giften die aan ons worden nagelaten, komen dus geheel ten goede aan ons werk.

portret Annelies_HR

HEB JE NOG EEN VRAAG?
IK HELP JE GRAAG VERDER!

Annelies van Hoek

035-62 64 578 annelies@wereldouders.nl

Is jouw testament goed geregeld?
Door veranderingen in de wet of in jouw eigen situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of jouw erfenis en testament goed geregeld is. Is jouw testament nog actueel? Doe dan hier de Testamenttest.

TestamentTest

 

Op notaris.nl vind je een overzicht van alle notarissen in Nederland, zodat je gemakkelijk een notaris bij jouw in de buurt vindt. Het is ook mogelijk jouw testament eenvoudig zelf online te regelen via thuisnotaris.nl.

Kijk hier hoe je een testament eenvoudig zelf maakt.

Maak een afspraak met de notaris voor een oriënterend gesprek. Meestal is zo’n kennismakingsgesprek gratis en duurt ongeveer een half uur. De notaris brengt hierbij globaal jouw wensen in kaart.

Het gesprek met de notaris gaat over persoonlijke zaken. Een goed gevoel hebben bij de notaris van uw keuze is daarom erg belangrijk. U moet zich veilig, prettig en op uw gemak gevoelen. De notaris zal alle juridische begrippen uitleggen en licht de financiële aspecten toe.

De notaris stelt op basis van het gesprek een ontwerptekst op van jouw testament, waarop je jouw wijzigingen en aanvullingen aangeeft. Daarna volgt een nieuwe afspraak waarin je het definitieve testament ondertekent.

Na ondertekening zorgt de notaris ervoor dat jouw testament wordt ingeschreven in het Centraal Testamentenregister. In dit landelijke register kan elke notaris zien wie, wanneer en bij welke notaris, een testament heeft laten opstellen. Je krijgt een kopie van jouw testament mee naar huis. Het origineel bewaart de notaris in een kluis.

Wat je vastlegt in jouw testament is bindend, maar je kunt de inhoud altijd laten veranderen. We raden aan om het elke vijf jaar te laten controleren. Zo zorg je dat nieuwe wet- en regelgeving jouw testament niet beïnvloeden en dat de inhoud bij jouw wensen past van dat moment

Persoonlijk advies

Heb je vragen over nalaten aan WereldOuders en wil je graag persoonlijk advies of jouw wensen bespreken? We staan je graag te woord. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

 

DIT IS HOE ANDEREN HELPEN

El Salvador tandartsteam-WereldOuders El Salvador

Nynke, Robin en Melanie, tandartsteam in El Salvador

Lees verder

Lees verder over
Dominicaanse Republiek quinty_vrijwilliger-wereldOuders-Dominicaanse-Republiek

Quinty, dramatherapeut in de Dominicaanse Republiek

Lees verder

Lees verder over