El Salvador | WereldOuders

El Salvador

Het familiehuis in El Salvador is opgericht in 1999. Op dit moment wonen er 142 kinderen in de leeftijd van 0 tot ongeveer 18 jaar in het familiehuis. De meeste van deze kinderen groeiden op in erbarmelijke omstandigheden, waarbij de familie niet in de basisrechten van de kinderen te konden voorzien.

Alle kinderen gaan van jongs af aan naar school op het terrein. Dit begint bij de kleuterschool en daarna gaan de kinderen naar de basisschool en middelbare school. Tijdens de middelbare school krijgen de kinderen ook vakopleidingen tot bijvoorbeeld bakker of naaister. Wanneer de kinderen 18 jaar zijn, en ze de capiciteiten hebben, gaan ze studeren in Santa Ana. De jongeren wonen in de stad in specifieke studentenaccommodatie.

Kind in beeld: Denis houdt van planten en dieren!

Denis komt uit El Salvador is 15 jaar oud. Hij woont sinds zijn vierde bij ons programma. Op school is zijn favoriete vak natuurkunde. Buiten school brengt hij graag tijd op de boerderij door. Hij houdt van dieren, planten en alles wat daarmee te maken heeft. “Ik hou er echt van om de frisse lucht in te ademen en te voelen hoe de zon mijn huid verwarmt. Ook de verschillende kleuren van het landschap vind ik erg mooi!”

Lees het verhaal van Denis

Een kind in beeld: Yamileth wil graag lerares worden

Yamileth is een intelligent zestienjarig meisje dat op haar zevende in het familiehuis bij WereldOuders kwam wonen. Ze heeft de droom om lerares te worden en werkt er stapje voor stapje aan om deze droom te verwezenlijken!

Lees het verhaal van Yamileth

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top