Mexico | WereldOuders

Mexico

Het familiehuis in Mexico biedt sinds 1954 een plek voor opvang en scholing van thuisloze en kwetsbare kinderen. In totaal worden in de familiehuizen in Mexico 717 kinderen opgevangen. De meeste kinderen komen uit onveilige omstandigheden en hebben vaak een verleden van armoede of misbruik. Anderen zijn verlaten door hun ouders of wees.

WereldOuders heeft op meerdere locaties in Mexico famileihuizen. Het grootste familiehuis is Casa San Salvador in Miacatlán, hier wonen kinderen tot 14 jaar. Naast kinderen in de familiehuizen, biedt WereldOuders ook onderwijs aan 169 kinderen uit arme gemeenschappen.

Een fijn leven met een veelbelovende toekomst

Maurine bezoekt familiehuis Mexico

Mijn naam is Maurine, ik woon in Mexico en op 15 september 2018 ben ik begonnen als stagiair vertaalster bij WereldOuders. Ik vertaal brieven en kaarten die sponsorkinderen naar hun sponsorouders sturen en de brieven en kaarten die de sponsorouders terugsturen. Sponsorouders over de hele wereld doneren geld om het leven van deze kinderen te bekostigen. Het vertalen van hun brieven aan de sponsorkinderen en vice versa geeft mij veel voldoening. Op die manier krijg ik een kijkje in het leven van de schrijvers van de brieven en dat is erg leuk. De kinderen schrijven vaak over hun fijne bestaan in het familiehuis en dat maakte mij nieuwsgierig. Hoe ziet zo´n familiehuis eruit? En hoe is het leven daar nou echt? Daarom besloot ik het familiehuis in Miacatlán te bezoeken!

Een kind in beeld: Natalia, 10 jaar

Natalia vertelt over haar leven in het familiehuis van WereldOuders in Cuernavaca in Mexico; haar lievelings knuffel, haar lievelingseten en haar lievelingsvak op school. 

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top