Column; de dromen van ambassadeur Jeroen van der Boom | WereldOuders

Column; de dromen van ambassadeur Jeroen van der Boom

In een reeks columns in ons magazine en op onze site presenteren we met trots onze ambassadeurs; mensen die zich vol overgave inzetten voor het werk van WereldOuders. Deze keer onze ambassadeur Jeroen van der Boom die in 2015 met WereldOuders in aanraking kwam, toen hij werd gevraagd op te treden tijdens het WereldOuders Gala.

“Toen ze vroegen of ik wilde optreden tijdens het WereldOuders Gala, was ik al enthousiast. En na die keer zei ik tegen mijn vrouw Dany: ‘Als ze me volgend jaar weer vragen, zeg maar ja, want ik vond dit zó bijzonder.’ Van het één kwam het ander en nu sta ik er elk jaar en is ons hele gezin ambassadeur van WereldOuders. Mijn vrouw Dany is sinds 2016 enorm betrokken bij het gala. Zij is creatief, inhoudelijk sterk en regelt dat alle artiesten er belangeloos optreden. Geweldig toch, dat wij met entertainment het verschil kunnen maken? En op die manier ons steentje kunnen bijdragen? Tijdens het zesde gala, in 2017, zong ik samen met mijn zoon Luuk. En laatst deed ik mee aan de Gooische Rally: racen in een Porsche. Omdat ik voor WereldOuders reed, wilde ik minimaal in de top 10 rijden. Dat is gelukt: we waren zesde van de 85 auto’s. Bovendien mochten we €5.000 doneren aan WereldOuders.”

Kleinschalig en betrokken
“Ik vind het belangrijk om kwetsbare kinderen te steunen én wil onze zonen graag laten zien dat het niet vanzelfsprekend is dat je het goed hebt. Op veel andere plekken in de wereld, zoals Latijns-Amerika, hebben kinderen het stukken minder of zelfs slecht. WereldOuders zet zich in op een manier die mij aanspreekt. De kleinschaligheid van hun projecten vind ik fijn. Net als de betrokkenheid van iedereen die bij of voor WereldOuders werkt. Ik heb het gevoel dat elke euro op een goede manier wordt besteed.”

Keep Dreams Alive
“Mijn droom is dat het weer bijzonder wordt om ambassadeur van een goed doel te zijn. En niet alleen maar ‘omdat het leuk staat’, maar omdat je er als BN’er écht bij betrokken bent. Op persoonlijk vlak droom ik van een reis die ik over niet al te lange tijd met mijn gezin wil maken. En waarbij we één van de projecten van WereldOuders gaan bezoeken. Zo kunnen we met eigen ogen zien wat voor goede dingen daar worden gedaan én dat we WereldOuders moeten blijven steunen.”

Dit is een artikel uit het WereldOuders Magazine, editie 08. Klik hier om het hele magazine te lezen!

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top