WereldOuders herdenkt aardbeving Haïti 12 jaar geleden | WereldOuders

WereldOuders herdenkt aardbeving Haïti 12 jaar geleden

Het Haïtiaanse volk zal zich altijd herinneren wat ze op dat fatale moment deden. Op 12 januari 2010 -16.53 uur lokale tijd - werd Haïti getroffen door een verwoestende aardbeving. Het epicentrum van de beving, die een kracht van 7,0 op de schaal van Richter had, lag vlak ten zuidwesten van de hoofdstad Port-au-Prince. Wat er in slechts 45 seconden gebeurde had immense gevolgen voor het gehele land. Twee- tot driehonderdduizend mensen vonden een plotselinge dood. Honderdduizenden mensen verloren in één klap geliefden, familie en vrienden, hun huis en hun bron van inkomen. Ruim 1,5 miljoen Haïtianen (een zesde van de bevolking) werden dakloos.  

WereldOuders heeft na de aardbeving in 2010 in totaal €724.551,- opgehaald en 97% datzelfde jaar uitgegeven aan noodhulp, wederopbouw en uitbreiding van de programma’s in Haïti. De stichting heeft o.a. naar aanleiding van de hevige aardbeving in 2010 de Angels of Light School opgezet.

In augustus vorig jaar werd Haïti opnieuw getroffen door een zware aardbeving. WereldOuders heeft na de aardbeving direct hulp geboden en dit blijven we doen. Lees meer en help mee op onze projectensite.

 

FacebookTwitterEmail

Nuestros Pequeños HermanosPartner van Nuestros
Pequeños Hermanos (NPH)

Back to top